Francesca (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2014-05-23
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Översättare
Malin Strååth
Originaltitel
Saving Francesca
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
153 g
SAB
uHce
ISBN
9789186634551
Francesca (pocket)

Francesca

(1 röst)
Pocket Svenska, 2014-05-23

Slutsåld

Av författaren till JELLICOE ROAD!

Francesca börjar i en ny klass, på en katolsk före detta pojkskola där jämlikhet stavas tjejtoalett och där minsta försök till humor belönas med kvarsittning. Francesca saknar sina gamla vänner och känner sig inte hemma vare sig i klassen eller med de udda karaktärer som precis som hon verkar ha blivit över. Samtidigt har hennes mamma fått ett sammanbrott och kan knappt ta sig ur sängen. Ansvaret för familjen läggs på Francescas axlar och hon har aldrig känt sig så ensam. Men kanske finns stödet där hon minst anar det.

Francesca är skriven med Melina Marchettas vanliga fingertoppskänsla för karaktärer och relationer som får vara både sorgliga och roliga, gärna samtidigt. En stark ungdoms-roman om familj och vänner, och vad som händer när vi inte längre låter dessa definiera oss. Om vad som händer när vi vill, och måste, växa upp.

Melina Marchetta har skrivit atta bocker, oversatts till 17 sprak och tilldelats ett flertal prestigefyllda litteraturpriser. Hennes stora internationella genombrott blev ungdomsromanen Jellicoe Road. Melina Marchetta bor i Sydney, Australien.

Recensioner
"Melina Marchetta är en osedvanligt begåvad och rolig författare"
Dagens Nyheter

"högt betyg för denna härliga tonårsbok!"
Folkbladet

"Personregistret hoppar ut från papperet, det finns så många olika typer och man börjar bry sig så mycket om dem. Skitroliga och skitsorgliga på samma gång. Helt otroligt bra skrivna."
Bokhora
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Melina Marchetta