Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2014-05-23
Upplaga
1
Förlag
Gilla Böcker
Översättare
Helena Hansson
Originaltitel
Every day
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
195 g
SAB
uHce
ISBN
9789186634568

Jag, En

(13 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket, Svenska, 2014-05-23
47 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Tänk dig att varje morgon vakna upp i en ny kropp, i ett nytt liv. Vara en person för en dag, och sedan någon annan. Så ser livet ut för En. Hen vet inte varför, bara att det alltid varit så. Och En anpassar sig, ända tills hen möter Rhiannon och blir förälskad. Den morgonen har En vaknat upp som Justin, Rhiannons pojkvän, men vad händer imorgon, när En är någon helt annan? Samma person, med samma känslor, i en främmande människas kropp. Kan kärleken verkligen övervinna allt?

David Levithan (f. 1972) debuterade med boken Ibland bara måste man, som skildrar en stad där ingen lägger någon värdering i sexuell läggning. I såväl sina samarbeten med Rachel Cohn (bl. a. Nick och Norahs oändliga låtlista, som också filmatiserats) och John Green som i sina egna böcker tänjer Levithan hela tiden gränser för hur genus och sexualitet kan skildras för unga. Han bor i Hoboken, New Jersey och när han inte skriver arbetar han som förläggare på Scholastics.

"Levithan är en av mina favoritförfattare. Inte heller denna gång gör han mig besviken. Jag älskar att han gett En liv. Kan inte annat än att känna med En. Mycket. Läs och känn du också."
Ystads Allehanda

"En unik och fin historia."
Jönköpingsposten

"Det finns författare som man förväntansfullt ser fram emot att läsa, eftersom man vet att de kommer att överraska en. David Levithan är en sådan författare, en som tar risker för att bryta nya vägar i berättandet."
Vi läser
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag, En
 2. +
 3. Som stjärnor i natten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Som stjärnor i natten av Jennifer Niven (pocket).

Köp båda 2 för 97 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag, En. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Läs den, köp den!
  Shandie Hammelmos, 15 juli 2015

  Den här boken har gjort mer intryck på mig än någon annan bok. Den här helt fantastisk, den ultimata kärleks boken för dem som inte kan få nog av kärlek. Och ett plus i kanten är att den är lättläst. Så värd att äga och ha i bokhyllan!

 2. Läsvärd
  Evelina , 10 juli 2015

  Annorlunda och intressant berättelse. Den är lättläst och det är inte svårt att hänga med, trots att En byter kropp och liv varje dag. Rekommenderas starkt!

 3. Fantastikt filosofisk
  Eva Gunilla Oldenborg, 14 januari 2015

  Bland det bästa jag läst i genren ungdom på mycket länge. En fantastisk berättelse som ställer våra värderingar och fördomar på sin spets. En berättelse som kräver sin läsares öppna sinne. Boken har ett lugnt tempo och får dig som läsare att fundera en hel del på meningen med livet.

  Jag är svensklärare i år 9 på grundskolan och arbetade med boken tillsammans med mina nior utifrån ett filosofiskt perspektiv.

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om Jag, En