Bild & Bubbla. 189 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bild & Bubbla (del 189)
Antal sidor
124
Utgivningsdatum
2011-12-13
Förlag
Seriefrämjandet
Medarbetare
Hallin, Jakob (form) / Mani, Jamil (form)
Dimensioner
225 x 225 x 9 mm
Vikt
400 g
SAB
G.05(p)
ISBN
9789186667061
Bild & Bubbla. 189 (häftad)

Bild & Bubbla. 189

Häftad Svenska, 2011-12-13
119
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Bild & Bubbla 189 är ännu ett spännande, omfattande och intressant nummer. Huvudintervjun är med konstnären och serieskaparen Gunnar Krantz, som berättar om sin långa karriär och också bidrar med stora mängder unikt material i bildsektionen.

Innehåll B&B 189

Redaktionen läser - Vi har bett redaktionsmedlemmarna dela med sig av vad de just nu har på nattduksbordet.

Seriecensur - Knappt har den amerikanska seriecensuren gått i graven förrän resten av världen åter ropar på seriecensur.

Aktuellt - Bokbordet: Bokmässan 2011. På Bok- och Biblioteksmässan 2011 var ett tydligt tema samlingsvolymer från långa karriärer i seriernas tjänst.

Aktuellt - Orosdi-Back. Förlaget med det underliga namnet Orosdi-Back har på kort tid släppt ett antal böcker om och med serier.

Aktuellt - Galago-satir polisanmäld. En krönika i Galago undertecknad »Sveriges satirikers centralorganisation« krävde bland annat att Svenska Dagbladets ledarskribent skulle skjutas. En debatt om satirens vara eller inte vara tog fart.

Tintins äventyr - på film igen. »Tintins äventyr - Enhörningens hemlighet« är enligt Tintinkännaren Björn Wahlberg ett matinéäventyr för hela familjen.

Seriekrönik - Keigo-special! Så funkar Comic Con! SerieskaparenKwok-Hei Mak berättar om sina erfarenheter från att åka till USAs största seriemässa, San Diego Comic Con.

Afrikanska serier, finns de? - »Aya från Yopougon« av Abouet och Oubrerie. »Aya från Yopougon« är något så ovanligt på våra breddgrader som en serie skriven av en person från Afrika, om en figur i en by i Afrika.

Tecknarglamour - kaos, kladd, ordning & original hos Matilda Ruta. Matilda Ruta är en mångsysslande illustratör och serieskapare som nyligen debuterade med sin först stora seriebok: »Tummelisa eller Den andra vildmarken«. Vi visar upp ett par sidor ur Matilda Rutas seriebok »Tummelisa eller Den andra vildmarken«.

Gunnar Krantz - Vi intervjuar serieskaparen och konstnären Gunnar Krantz om konst, kultur och kommunikation. Skissbilaga: Gunnar Krantz Vi har bett Gunnar Krantz dyka djupt i sina arkiv och visa upp alster från hans långa karriär.

Linda Spåman - allt kött är också hö. Bibliotekarie Patrik Schylström presentera den expressiva och konstnärliga serieskaparen Linda Spåman. Linda Spåman har skapat en serie speciellt för Bild & Bubbla.
Recension - Frankenstein. Argasso förlag har inlett en utgivning av seriebearbetningar av litterära klassiker, och först ut är »Frankenstein«.

Recension - Banglatown. »Banglatown« är en självbiografisk, eller kanske inte så självbiografisk, berättelse om en ung kvinnas upplevelser när hon inleder sin resa in i vuxenvärlden.

Recension - Misslyckat självmord i Mölndals bro. Linda Spåman skapar en obehaglig och plågsam skildring av ett tragiskt levnadsöde med några få spretiga, svarta streck som talar direkt till läsaren.

Recension - Corto Maltese i Etiopien. Hugo Pratts serie »Corto Maltese« räknas till de stora klassikerna. Nu inleder förlaget Kolik en utgivning av Pratts serier, i färg.

Recension - Kajana. Ville Rantas prisbelönta »Kajana« berättar om Kalevala-nedtecknaren Elias Lönnrots livshistoria.

Recension - Kiki från Montparnasse. En biografi över den kända modellen och konstnären Kiki, som stod i händelsernas centrum i det konstnärliga Paris under första halvan av 1900-talet.

Recension - Bronto Berglin. »Berglin« av Maria och Jan Berglin är en av Sveriges mest populära serier. Vår recensent funderar över seriens framgångsrecept.

Fanzin - Vi läser om hjältar, äter bacon och ber om ursäkt. Ännu en gång tar vi ett grepp om den brinnande undergroundkultur som är fanzin, och recenserar lokalpatriotiska skapelser, svininfluensainspirerad splatter, stafettrymdserier med mera.

Seriearkivet presenterar - Vang Nyman i Svenskt Seriearkiv. Arkivarie Thomas Storn berättar om några av de senaste mest intressanta tillskotten till Seriearkiv
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild & Bubbla. 189
  2. +
  3. Bild & Bubbla. 192

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 192 av Fredrik Strömberg, David Haglund, Mattias Elftorp, Per A J Andersson, Ville Hänninen (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna