Bild & Bubbla. 192 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bild & Bubbla (del 192)
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2012-09-20
Förlag
Seriefrämjandet
Medarbetare
Mani, Jamil (förf.) / Hallin, Jakob (form) / Mani, Jamil (form)
Illustratör/Fotograf
Anneli Furmark
Dimensioner
225 x 225 x 9 mm
Vikt
400 g
SAB
G.05(p)
ISBN
9789186667122

Bild & Bubbla. 192

Häftad,  Svenska, 2012-09-20
131
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Bild & Bubbla 192 presenterar vi ännu ett varierat och spännande innehåll. Huvudintervjun är med Anneli Furmark (»Fiskarna i havet«) som även bidrar med skisser och opublicerat material till en färgsprakande bildbilaga. I övrigt kan du läsa hyllningar om den nyligen avlidna chefen för Serieteket, Kristiina Kolehmainen, intervjuer med serieskaparna Johanna Kristiansson (»Katten Nils«) och Emelie Östergren (»Evil Dress«), en artikel om 3D-serier med mera.

Innehållsförteckning Bild & Bubbla nummer 192

Redaktionen läser: Vi har bett medlemmarna i redaktionen redogöra för vad de har på nattduksbordet just nu.

Aktuellt: Projektet Tusen Serier går ut på att skapa möjligheter för personer med invandrarbakgrund att delta i den svenska seriekulturen.

Aktuellt: Bokbordet - Angoulême 2012. En rapport om bokutgivningen i den snabbast växande seriemarknaden i Europa, från den ojämförligt största europeiska seriefestivalen.

Aktuellt: Marvel stämmer serieskapare. En tvist om rättigheterna till figuren Ghost Rider slutade med att upphovsmannen Gary Friedrich måste betala skadestånd till Marvel Comics.

ktuellt: Moebius 1938-2012. Den banbrytande och stilbildande serieskapare Jean Giraud, också känd som Moebius, gick bort tidigare i år.

Kristina är död. Kristiina Kolehmainen har gått bort och Seriesverige har förlorat en stor personlighet. Kollegan Ola Hellsten berättar om sin tid med Kristiina.

Kristiina Kolehmainen. Journalisten Ville Hänninen från vår systertidning Sarjainfo berättar om Kristiina från ett finskt perspektiv.

Serie: Kristiina mon amour. Skaparparet Fredrik och Hanna Strömberg hyllar Krisitiina Kolehmainen, i serieform.

Seriekrönika: SIS 2012. Skaparduon Rob?&?Bob rapporterar från årets upplaga av Stockholms Internationella Seriefestival.

Mus Mouse Maus - tolkningar av den berömda serieromanen. »Mus Mouse Maus« är ett av Seriefrämjandets mest framgångsrika utställningsprojekt.

Serie: Upp flyga orden. Det har varit en del debatt kring utställningen »Mus Mouse Maus«. Serieskaparen Magnus Jonasson ger här sin kommentar till debatten, i serieform.

Bakom de röd-gröna glasögonen - 3D-seriernas historia. I den här artikeln skildrar vi utvecklingen från röd-gröna glasögon och handtecknade 3D-serier på 1950-talet till dagens 3D-serier skapade med avancerade datorprogram.

Vid jordens medelpunkt - intervju med Anneli Furmark som nyligen utkom med den kritikerrosade boken »Jordens medelpunkt«.

Bildbilaga: Anneli Furmark. Furmark har grävt djupt i sina arkiv efter opublicerade skisser, oljemålningar, utkast till omslag etc.

Tecknarglamour - kaos, kladd, ordning & original hos Johanna Kristianson. Johanna Kristiansson skapar den populära barnserien »Katten Nils«, tecknar barnböcker, läromedel med mera.

Serie: Katten Nils. En serie av Johanna Kristiansson, speciellt för Bild & Bubbla.

Ner i kaninhålet - en djupdykning i Emelie Östergrens Underland. Emelie Östergrens serier gräver sig ner i det undermedvetna, eller om man så vill, ner i Underlandet.

Recension: Med andra ögon. Li Österberg har rönt en hel del uppmärksamhet med det egenutgivna fanzinet Agnosis. »Med andra ögon« är den andra samlingen med serier från detta fanzin.

Recension: Tamara Drewe. På ett författarpensionat strålar ett persongalleri samman för att genom egen förskyllan inveckla sig med varandra i en skickligt konstruerad intrig.

Recension: Tummelisa eller den andra vildmarken. Matilda Ruta gör en personlig tolkning av H.C. Andersens sagoberättelse.

Recension: Ja till Liv! - Liv Strömquists ABC. Liv Strömquist stärker sin position som en av Sveriges ledande serieskapare och tillika debattörer.

Fanzin: Potpurriexplosion i avigserierna! Stockholms Internationella Seriefestival har just gått av stapeln och våra fanzinbevakare Stef och Martina har fått in ett monsterlass fanzin att läsa och recensera.

Svenskt
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild & Bubbla. 192
  2. +
  3. Bild & Bubbla. 221

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 221 av Stef Gains, Jan Hoff, Håkan Storsaeter, Jet Svärd, David Haglund (häftad).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »