Bild & Bubbla. 194 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bild & Bubbla (del 194)
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2013-03-25
Förlag
Seriefrämjandet
Medarbetare
Svenske, Josefin (förf.) / Schylström, Patrik (förf.) / Hallin, Jakob (form) / Mani, Jamil (form)
Illustratör/Fotograf
Sara Granér, Hanna Strömberg, Mattias Elftorp, Jenny Taravosh, Johnie Ekman, S Rohrmüller
Dimensioner
225 x 225 x 5 mm
Vikt
397 g
SAB
G.05(p)
ISBN
9789186667160

Bild & Bubbla. 194

Häftad,  Svenska, 2013-03-25
125
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Bild & Bubbla nummer 194 träffar vi bland annat serieskaparen Sara Granér - som nyligen utkom med den kritikerrosade boken »All I Want for Christmans is planekonomi«, följer Simon Rohrmüller (»Watchmench«) till den amerikanska seriefestivalen WOW Comics, får en inblick i den gamla klassikern »Willy på äventyr« med mera. Numret innehåller även en intervju i serieform med Kalle Anka-tecknaren Don Rosa. Bildsektionen i tidskriften utgörs av opublicerade teckningar, skisser och målningar av Sara Granér.

Innehållsförteckning Bild & Bubbla 194

Redaktionen läser: Bild & Bubblas redaktion berättar om vad de läst den senaste tiden.

Aktuellt: Affären »Tintingate« var över på en förmiddag, men debatten om serier och censur fortsatte.

Aktuellt: Millenniumtrilogin som serier. Stieg Larssons böcker blir serier, i två helt olika projekt som båda lovar att bjuda på unika tolkningar.

Aktuellt: Joe Kubert 1926-2012. Vi minns Joe Kubert (»Tarzan«, »Sgt. Rock«) som nyligen gick bort efter ett långt liv i seriernas tjänst.

Aktuellt: Svensken Henrik Jonsson har gått på Joe Kubert School och debuterade nyligen som Batman-tecknare.

Aktuellt: AltCom 2012. Projektledaren och serieskaparen Mattias Elftorp berättar i en fotoserie om hur det gick på seriefestivalen AltCom.

Willy på äventyr: »Willy på äventyr« är en serie som ger många läsare nostalgiska minnen och kan vara världens äldsta äventyrsserie.

Krönika: Serieskaparen Jenny Tavaroc rapporterar i serieform från Baltic Comics Festival, en intressant polsk seriefestival.

Serieintervju: Farbror Dons liv. En intervju i serieform med en av världens mest kända Disney-tecknare, av Fredrik och Hanna Strömberg.

Tecknarglamour: kaos, kladd, ordning & original hos Lisa Ewald. Lisas serier syns bland annat i tidningar som Bang och Galago.

Seriereportage: Bokmässan i Göteborg 2012. Johnie Ekman, serieskapare och projektassistent på Seriefrämjandets Seriescen, berättar om hur det gick till på Bokmässans mest aktiva scen.

Mjuka nallar, hård satir - intervju med Sara Granér. Sara Granérs serier och skämtteckningar verkar finnas överallt. På några få år har hon slagit igenom och i det närmaste blivit folklig, trots sin skarpa ton.

Bildsektion: Sara Granér. Sara har grävt djupt i sina högar av original och låtit redaktionen välja bilder från hela hennes karriär.

Att möta Döden med ett gapskratt - Aurora Walderhaug intervjuas. Walderhaugs serier har börjat synas lite varstans, i Utopi, Fantomen samt den norska Nemi-tidningen.

Seriereportage: Big Wow! Comicfest 2012. Simon Rohrmu¤ller har varit inbjuden gäst på den amerikanska seriefestivalen Big Wow! och berättar om sina erfarenheter, i serieform.

Recension: Döda rummet - Strindbergs sista drömspel. Per Demervalls och Ola Skogängs serieroman »Döda rummet« utspelar sig i en alternativ verklighet i vilken ryktena om Strindbergs död är milt sagt överdrivna.

Recension: Största möjliga allvar. Serieskaparen Gunnar Krantz blickar tillbaka på början av sin tid som professionell inom seriebranschen.

Recension: Klara, färdiga, manga! Antologin »Klara, färdiga, manga!« lyfter fram ett antal lovande svenska talanger i genren av svenska serieskapare som inspirerats av asiatiska serier.

Recension: De anhöriga. Pelle Forshed, mest känd för serien »Stockholmsnatt«, ger sig i kast med en annan del av det moderna Sverige: äldrevården.

Recension: Strindberg för dig som har bråttom. Serieskaparen och formgivaren Nicolas Krizan recenserar Henrik Langes bok om Strindberg, och gör det i form av en serie.

Seriekrönika: Serier är inte din grej? Den svenska serieskaparen med pseudonymen Doraya berättar, i serieform, om hur man övertygar en person som inte läser serier om mediets förträfflighet.

Fanzin - vardag, mörker, monster... och onani: Skapade i den norra nattens mörker blev temat för denna omgångs fanzin vardag, mörker och m
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild & Bubbla. 194
  2. +
  3. Bild & Bubbla. 210

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 210 av Fredrik Strömberg, Nicolas Krizan, Øyvind Holen, Henry Sørensen, Nisse Lindberg (häftad).

Köp båda 2 för 250 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »