Bild & Bubbla. 196 (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Bild & Bubbla (del 196)
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2013-09-20
Upplaga
1
Förlag
Seriefrämjandet
Medarbetare
Holen, Öyvind (förf.) / Krizan, Nicolas (förf.) / Unge, Ingemar (förf.) / Hedberg, Cristel Kaa (förf.) / Peterson, Lotten (förf.) / Karlsson, Malin (förf.) / Johansson, Nicklas (förf.) / Karlsson, Thomas (förf.) / Gaines, Stef (förf.) / Strolz, Martina (förf.) / Hallin, Jakob (form) / Mani, Jamil (f
Illustratör/Fotograf
Karsten Volle, Stan Sakai, Josefin Svenske, Nicolas Krizan, Benedikt Kaltenborn, L Adbåge
Dimensioner
225 x 225 x 10 mm
Vikt
405 g
SAB
G.05(p)
ISBN
9789186667306
Bild & Bubbla. 196 (häftad)

Bild & Bubbla. 196

(2 röster)
Häftad Svenska, 2013-09-20
119
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Bild & Bubbla 196 är ett spektakulärt specialnummer om den ständigt aktuella finska serieskaparen och illustratören Tove Jansson, med artiklar om hennes Mumin-värld i allmänhet och om Mumin-serierna i synnerhet. Bildsektionen består av tolkningar och kommentarer till Tove Janssons bildvärld av ett antal av Nordens bästa serieskapare, vilka alla inspirerats av Toves penna

Innehåller:
Aktuellt: I skuggan av teckning 39. Domen i det omtalade »Mangamålet« friade serieöversättaren Simon Lundström - men väckte fler frågor än vad den gav svar. Ett år senare präglas Seriesverige av ovisshet och självcensur.

Söndags-Nisse, Strix och Kasper - den svenska skämtpressens historia. Vi lever i en veritabel guldålder för politiska skämtteckningar och serier, genrer som har en lång tradition i Sverige.

Seriekrönika: 47 Ronins. Den amerikanska serieskaparen Stan Sakai, mest känd för serien »Usagi Yojimbo«, berättar om sin nya serie »47 Ronins«, i serieform.

Över gränsen - får man skämta om vad som helst? Får man skämta om abort, våldtäkt, aids, incest, rasism och självmord? Självklart, tycker tecknarna Hugleikur Dagsson, Ivan Brunetti och Johnny Ryan.

Serietecknaren. Tove Jansson har skrivit en novell om att vara serieskapare och vi återger den med illustrationer av serietecknaren Josefin Svenske

Mumin och muggarna - kommersialiseringen av ett tankegods. Ingen nordisk serie har nått så långt utanför sina ursprungliga ramar som Tove Janssons »Mumin«, som återfinns på allt från leksaker till samlarobjekt, och populärast av allt är Muminmuggarna.

En liten kugge i det stora Muminmaskineriet. Serieskaparen Nicolas Krizan berättar i ord och bild om hur det var att vara en av dem som tecknade serier till serietidningen Mumin.

Fyrskepp och mumintroll - besök i Tove Jansson ateljé. Tove Jansson skulle ha fyllt 100 år nästa år och vi firar i förväg med ett besök i hennes mytomspunna ateljé och ett fotoreportage.

Bildsektionen: Mumindalen.Tove Jansson har inspirerat generationer av illustratörer och tecknare. Här lyfts sex nordiska tecknare fram som visar på sin relation och skäktskap i ny utställning.

Seriekrönika: En Tove för alla åldrar. Skaparparet Fredrik och Hanna Strömberg har tillsammans gjort en hyllningsserie om Tove Jansson och hennes magiska bildvärld.

Sex, krig och politik - propaganda i serieform. Har tecknade serier använts i propagandasyfte och i så fall hur? Artikelförfattaren undersöker kombinationen av seriekonsten och företeelsen propaganda, framför allt i längre serieromaner.

Recension: Flugornas ö. »Flugornas ö« är historien om vad som hände med en ung flicka på en liten ö utan något vuxet ingripande. Den skildrar vad hon fick genomleva för att de vuxna i samhället inte ville se.

Recension: People, Places, Stories. En serierapport från en akademisk konferens recenseras.

Recension: Nattbarn. Hanna Gustavssons hyllade debutseriebok, en försiktig och vemodig berättelse om at växa upp.

Recension: Doris. Genom sin serie »Doris« låter Susanne Fredelius oss uppleva de tankar och fantasier som virvlar ut från en frispråkig tjej i mellanstadieåldern.

Recension: Kalle Anka & C:o. Redaktionen bakom serietidningen Kalle Anka & C:o vill lära sina läsare om naturvetenskap. Gör dessa pedagogiska ambitioner tidningen bättre, eller sämre?

Recension: Havets gille. »Havets gille« är det tredje verket av franska Nancy Peña som utkommer i bokform på svenska, och vår recensent är lyrisk över denna serieromans okonventionella berättande och inspirerade bildspråk.

Fanzin: Ninjahundar och oansvariga spöken. Våra oförtröttliga fanzinrecensenter Stef Gaines och Martina Strolz kastar sig in i ännu en hög av egenproducerade serietidningar och kommer ut med färska åsikter och konstruktiv kritik.

Föreningsnytt: Aktiv seriehöst. Under hösten ska vi arrangera en stor seriefestival, hålla i Seriescenen på Bokmässan, dela ut Urhunden-
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild & Bubbla. 196
  2. +
  3. Bild & Bubbla. 186

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bild & Bubbla. 186 av Fredrik Strömberg, Claes Reimerthi, Josefin Svenske (häftad).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »