Pansarhjärta (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Harry Hole (del 8)
Antal sidor
646
Utgivningsdatum
2011-01-26
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Per Olaisen
Originaltitel
Panserhjerte
Medarbetare
Boström, Mattias (form)
Dimensioner
178 x 110 x 41 mm
Vikt
360 g
SAB
Hce
ISBN
9789186675035
Pansarhjärta (pocket)

Pansarhjärta

(80 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2011-01-26
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Två kvinnor hittas mördade i Oslo, bägge har drunknat i sitt eget blod. Mysteriet som polisen står inför är att sticksåren i ansiktet på de döda har tillfogats från insidan av munnen.

Kaja Solness vid Oslopolisen skickas till Hongkong för att leta upp den man som är Norges enda specialist på seriemord. Den alkoholiserade polismannen har gömt sig någonstans i miljonstaden, på flykt från demonerna i ett tidigare mordfall, minnena av kvinnan han älskar och den kinesiska maffian. Hans namn är Harry Hole.
Högst motvilligt och tvärtemot ledningens uttryck liga order drar Harry igång en egen utredning tillsammans med Kaja. De hittar snart ett tydligt samband: ett flertal personer, däribland de mördade kvinnorna, befann sig för en tid sedan på fjälltur och övernattade i samma stuga. Och en efter en mister de livet

Pansarhjärta är en thriller som utspelar sig i Oslo, Kongo, de norska fjällen, Leipzig och Hongkong. Det är en historia om hat, kärlek, smärta och girighet.

Med sina åtta romaner om kriminalkommissarien Harry Hole har Jo Nesbø nått enorm framgång både i sitt hemland Norge och utomlands. Böckerna har översatts till trettio språk, fått mängder av priser och utmärkelser och slår ständigt nya försäljningsrekord. Jo Nesbø ses i dag som en av Europas viktigaste och största kriminalförfattare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pansarhjärta
 2. +
 3. Frälsaren

De som köpt den här boken har ofta också köpt Frälsaren av Jo Nesbø (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Pansarhjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Pansarhjärta grymt bra
  Sture, 5 februari 2015

  Har nu mer eller mindre sträckläst 8 böcker om Harry Hole.

  De är bland det allra bästa jag läst!! Rekommenderas starkt till alla som gillar deckare.

  Har nu beställt 2 st till och väntar med spänning på dem.

 2. Sämsta....
  mattias heyman, 22 januari 2015

  Sämsta boken av Nesbö som jag har läst, brukar gilla hans böcker mycket. Väldigt långsam bok där handlingen nästan stannar upp. Tycker att förläggarna borde skärpa sig så obearbetade böcker inte slinker igenom obearbetade, 2/3 av boken är onödig, enligt mig.

 3. En av Nesbös bästa! Hans böcker går inte att släppa...
  Johanna, 18 oktober 2013

  En av Nesbös bästa! Hans böcker går inte att släppa och Pansarhjärta är inget undantag. Lärorik, spännande och så intressant att du inte kan släppa den när du väl börjat!

 4. Spänning och mystik
  DiHue Mach, 14 mars 2012

  Boken började spännande och mystiskt, man fastnade verkligen vid boken när man läste och det var svårt att lämna ifrån sig den. Jag tyckte om att karaktären hade lite udda personlighet som jag fann intressant. Hans tankar kring allt är annorlunda, det som gör honom speciell antar jag. Det var en strålande bok och det är första gången jag läst en bok av Jo Nesbo. Ska börja på de andra med.

 5. Pansarhjärta
  Bokälskaren, 19 december 2011

  När en människa blir fast i ett snöskred så har hon ofta relativt gott om luft. Det som kväver henne är det som kallas pansarhjärta, vilket innebär att bröstkorgen pressas ihop så mycket av snömassorna att människan inte kan andas av denna, rent mekaniska orsak.

  Harry Hole har flytt från Norge till Thailand, och när hans kollega Kaja Solness hittar honom på ett skitigt härbärg så är han oerhört nedgången, och han har inga planer alls på att återvända till Norge och/eller poliskåren,... Läs hela recensionen

 6. Spännande!
  Aennikae, 26 november 2011

  En välskriven och spännande bok från första till sista sidan. Huvudpersonen Harry Hole (vilket namn!) verkar dock mer som en amerikansk action hjälte ā la Clint Eastwood än en norsk polis. Lite over the top ibland.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Jo Nesbø

Bloggat om Pansarhjärta

Bokvideo