Kråkflickan (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Victoria Bergmans svaghet (del 1)
Antal sidor
395
Utgivningsdatum
2011-03-23
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
177 x 110 x 24 mm
Vikt
222 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675066
Vanliga sökord
Erik Axl Sund
Kråkflickan (pocket)

Kråkflickan

(84 röster)  |  Läs 17 recensioner
Pocket Svenska, 2011-03-23
55
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En ny svensk thriller första delen i trilogin om Victoria Bergmans svaghet.

Nutid. Stockholm.

Två kvinnor vars vägar korsas.

KRÅKFLICKAN handlar om svek och vad sveket kan göra med människor.

Psykoterapeuten Sofia Zetterlund utreder två klienter: Samuel Bai, barnsoldat från Sierra Leone och Victoria Bergman, en kvinna mitt i livet, bärande på ett stort, oläkt sår från barndomen. Två olika människor med samma problematik: de visar båda tecken på multipla personligheter.

Samtidigt hittas en ung pojke död i ett buskage. Kroppen är svårt sargad. Han är av utländsk härkomst och ärendet får låg prioritet då pojken saknar historia.
Kriminalkommissarie Jeanette Kihlberg och terapeuten Sofia ställs inför samma fråga: hur mycket lidande kan en människa utsätta andra för innan hon själv upphör att vara människa och blir ett monster?

När de två kvinnliga utredarna dras alltmer till varandra kommer svekets krafter att hota även äppelträdsidyllen i Gamla Enskede.
Kråkflickan är en stark spänningsroman som handlar om svek och vad sveket kan göra med oss människor. Kråkflickan är första delen i trilogin om Victoria Bergmans Svaghet.

Sagt om boken:
"Ondska är bara förnamnet i den här skildringen..."
Sydsvenskan

"Man får skriva om vad sjutton som helst, bara man gör det bra. Och det gör Eriksson/Axlander-Sundquist."
Dagens Nyheter

"Kråkflickan imponerar som debutroman."
Arbetarbladet

"Det här är första delen i en trilogi, den andra delen kommer till våren. Jag vet inte hur jag ska kunna bärga mig, för Kråkflickan slutar med en rejäl cliffhanger. Jag är imponerad."
Gefle Dagblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 17 recensioner av Kråkflickan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bäst!
  Linda, 15 september 2014

  Älskar denna bokserie. Lästa alls tre på 1,5 vecka. Gick knappt att lägga ifrån sig boken. Måste såga att den var snäppet bättre än Keppler och jag älskar hans böcker.

 2. Jag vart helt tagen från sida ett till slutet. Vem är...
  Christina Åkerström, 15 september 2013

  Jag vart helt tagen från sida ett till slutet. Vem är kråkflickan finns hon. Det är en otroligt bra bok. Längtar till del två.

 3. Jättebra, spännande och fängslande! Har klippt hela...
  Josefine Wall, 21 augusti 2013

  Jättebra, spännande och fängslande! Har klippt hela triologin :) Böckerna går inte att lägga ifrån sig och är äckliga men sååå bra!

 4. Fastnade snabbt i historien och ville inte gärna lägga...
  Jessica, 26 juli 2013

  Fastnade snabbt i historien och ville inte gärna lägga ifrån mig boken. Längtade till bok nr 2 i serien.
  Boken är skriven på ett fängslande sätt och det kändes nytänkande.

 5. Mycket läskig bokserie som biter sig fast. Jag har...
  Ninni, 21 juni 2013

  Mycket läskig bokserie som biter sig fast. Jag har bara sista delen kvar att läsa nu och rekommenderar detta till alla som vill ha spännande och inte så förutsägande böcker att läsa. Läskiga... ja absolut.

 6. Konstig och fängslande på samma gång. Jag kunde inte...
  Filijox, 12 maj 2013

  Konstig och fängslande på samma gång. Jag kunde inte sluta läsa den även om jag först inte tyckte den var så bra, och tur var det!

 7. Otroligt spännande om ett sjukt psyke och med en...
  Ingrid Hesselbom, 9 maj 2013

  Otroligt spännande om ett sjukt psyke och med en fantastisk cliff hanger på slutet!
  köpte del två direkt. Läs dem!

 8. Kråkflickan och öven de två efterföljande i serien, är...
  Camilla Jonasson, 8 maj 2013

  Kråkflickan och öven de två efterföljande i serien, är mycket bra, både som bra kriminalare och även om hur människan kan överleva hemska upplevelser.

 9. Hade stora förväntningar då jag både hört och läst bra...
  Angelica, 19 april 2013

  Hade stora förväntningar då jag både hört och läst bra om boken. Baksidans text lockade helt klart. Men boken var inte som jag trodde. Författarskapet är bra och överlag är boken väl läsvärd men jag tycker det var lite för mycket "teman" och ibland lite rörigt. Kommer säkert läsa nästa bok men har inte lika stora förväntningar denna gång. Vem vet, kanske blir jag fast i nästa?

 10. Jag vet inte vad jag ska tycka...
  Hyllan, 17 juni 2012

  Det börjar lite segt, blir bra men sen känner jag mest avsmak. Historien om Viktoria Bergmans svaghet är väldigt speciell. Jag kan inte säga att boken är dålig. Jag läste ju ut den. Den slutar med en shysst "cliffhanger" så en liten möjlighet finns jag läser andra delen; "Hungerelden" men förmodligen inte ändå. Jag vet ärligt talat inte vad jag ska tycka om den här boken. Ord som; fascinerande, tvingande och bisarr, känns rätt ihop med den här boken.

  Det enda jag kan säga är att känn... Läs hela recensionen

 11. Vågat och fängslande språk
  Martina, 2 juni 2012

  Vi får följa Sofia Zetterlund, Victoria Bergman och Jeanette Kihlberg genom livet. Lära känna dom på ett personligt plan. Och även om boken fokuserar kring de mord som begås, de barn som försvinner, så anser jag att den verkliga handlingen är dessa personers egna resor genom livet.Med korta intensiva kapitel lyckas författarna få en att bara gapa efter mer. Med ett språk så fängslande att man fastnar redan efter första meningen. Och med modet att våga gå in i detalj på händelser man i vanliga... Läs hela recensionen

 12. Yeas!!
  Ullis, 4 september 2011

  Av en slump köpte jag denna bok, fastnade för baksidan och att det var en triologi var ett pluss.
  Började läsa och kunde efter några kapitel inte släppa boken.
  Med känsla av att nackhåret reser sig inser man vidden av ett gott författarskap. De bygger upp boken från början till slut, sakta men säker skapas en förståelse för hur ren onska kan förstöra och förgöra..
  Boken tar verkligen upp allt svek, lögner, otrohet, glädje, skratt , nyfikenhet inget lämnas åt slumpen.

  Säger bara läs den!

 13. Svårt att bestämma mig
  Frida, 1 september 2011

  När jag läste baksidan var jag överförtjust, gud vad spännande! Dock var den inte riktigt som jag trodde och det kändes lite som att författaren hade en lista med flera olika teman som skulle vara med och sen kastats in i boken, lite för mycket helt enkelt. Samtidigt är det något nytt och jag är riktigt nyfiken på vad som händer i nästa bok!

 14. Superbra!
  Åsa, 25 augusti 2011

  En riktig nagelbitare- jag kunde inte släppa boken!! Vilken hårresande historia- ett mästerverk skulle jag vilja säga! Författarna har verkligen förmågan att beskriva de mest bisarra händelser på ett sätt som kryper in i skinnet på en. Spänning, vidrigheter, överraskande vändningar och en fantastisk förmåga att beskriva det kvinnliga varandet och den sinnessjukas tankar och gärningar.
  Rekommenderas verkligen!

 15. Måste läsa nästa del
  Per W, 7 augusti 2011

  Mycket gripande och samtidigt en inblick i en riktigt hemsk värd. Spännande huvudpersoner som jag vill följa vidare. Frågan är om inte huvudpersonerna är viktigare att följa än mordhistorien i sig.
  En svaghet är dock att boken känns väl oavslutad. Iochförsig en trilogi men likväl bättre med böcker som är avslutade.

 16. ovanligt intelligent!
  anna (småland), 18 maj 2011

  helt otroligt välskriven och oförutsägbar. jag blev förvånad över genidragen!

 17. Underbart är kort!
  Maria Sjöbeck, 11 maj 2011

  Jag är en bokslukare! Jag gillar framför allt deckare och thrillers eller biografier. När jag läste baksidan på Kråkflickan pirrade det till i läsarnerven! Äntligen något nytt och spännande. Och visst var det spännande!! Men tyvärr bara ca halvvägs in i boken. Om man som läsare räknat ut hur saker hänger ihop tappar man intresset att följa personerna i boken komma fram till samma sak. De sista femtio sidorna blev mest igenomskummade för att liksom få ett avslut. Jag kände ibland att researche... Läs hela recensionen

Visa alla 17 recensioner

Bloggat om Kråkflickan