Den femte årstiden (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Malin Fors (del 5)
Antal sidor
455
Utgivningsdatum
2012-04-25
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675073
Den femte årstiden (pocket)

Den femte årstiden

(114 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-04-25
48
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är tidigt i maj som den unga barnfamiljen på skogspromenad utanför Linköping hittar det svårt sargade liket. Det är otäckt välbevarat och spåren efter tortyr på kvinnokroppen är bara alltför tydliga.
Kriminalinspektör Malin Fors tycker sig omedelbart se likheter med fallet Maria Murvall, den unga kvinna som hittades våldtagen och brutalt misshandlad i skogen för fl era år sedan och som sedan dess varit okontaktbar där hon sitter inspärrad på Vadstena sjukhus. Av en slump träffar Malin en psykolog från S:t Lars i Lund som berättar om ett liknande fall, och plötsligt tycks Maria bara vara en liten pusselbit i något mycket större. Men vad är det som är så fruktansvärt att det inte går att tala om?

Malin, som länge varit besatt av att få veta vad som hände Maria, är fast besluten att ta reda på sanningen, oavsett vart det kan föra henne.

Den femte årstiden är den femte delen i den kritikerhyllade serien om Malin Fors vid Linköpingspolisen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Den femte årstiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Gillar
  Kinga, 7 februari 2014

  Jag gillar Mons, har läst alla hans böcker. Denna bok är spännande, man vill gärna sträckläsa den, har torrkokat potatis till denna bok. Rekommenderas!

 2. Har läst Mons Kallentoft hela sommaren. Tycker kanske...
  Monica (Tranås), 9 september 2013

  Har läst Mons Kallentoft hela sommaren. Tycker kanske att dom tidigare "årstidsböckerna" var bättre. Men nu skall jag läsa Vattenänglar framåt hösten. Gillar sättet han skriver på och Östgötatrakterna känner jag till.

 3. En riktigt bra bok som det var svårt att slita sig...
  sagobrandt, 4 augusti 2013

  En riktigt bra bok som det var svårt att slita sig från. Väl uppbyggd där både karaktärer och miljöer succesivt byggs upp, Intriger och spänning precis vid rätt tillfälle.
  Det är svårt att inte älska Malin Fors, polisen som är besatt av att hitta gärningsmannen som begår de mest bestialiska mord och handlingar. Hennes besatthet smittar av sig om man vill gärna dyka in i boken och hjälpa till. Henne vill man bara ha mer av men gissar att detta tyvärr blir sista boken i serien.
  Gillar ... Läs hela recensionen

 4. Den femte årstiden
  sollan, 18 juni 2012

  Jag har tyckt bra om alla dom föregående böckerna av Mons Kallentoft...men denna är i mitt tycke INTE bra...
  Den är overklig, otäck,ruskig, väldigt verklighetsfrämmande och ja, inte bra i mitt tycke. Väldigt RÅ!
  Jag rekommenderar den inte till någon.

 5. Den femte årstiden
  Bokälskaren, 10 maj 2012

  Malin Fors har länge balanserat på gränsen; ibland över på den ena sidan, ibland på den andra. Hon har en besatthet för sitt yrke och sina fall som de flesta saknar, särskilt besatt är hon av fallet där Maria Murvall och hennes familj figurerade; Maria, som efter vad hon varit med om sitter stum på en psykiatrisk klinik. Vid en familjehögtid tillsammans med Fors' pojkväns familj får hon höra talas om en annan kvinna, som sitter precis som Maria Murvall; stum, på S:t Lars psykiatriska sjukhus ... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Den femte årstiden