Tretton skäl varför (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
398
Utgivningsdatum
2011-03-23
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Thirteen Reasons Why
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
175 x 110 x 20 mm
Vikt
180 g
SAB
uHce
ISBN
9789186675189
Tretton skäl varför (pocket)

Tretton skäl varför

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2011-03-23

Slutsåld

Du kan inte stoppa framtiden. Du kan inte spola tillbaka det förflutna. Enda sättet att få veta hemligheten är att trycka på play.

När Clay Jensen får ett paket med tretton kassettband skickade till sig vill han till en början inte ha något med dem att göra. Banden kommer nämligen från Hanna Baker. Hanna som är död, som tagit livet av sig. Hennes hemligheter ska begravas med henne, resonerar han. Men när Hannas röst sedan berättar att Clay finns med på hennes band och att han, på något sätt, är medskyldig till hennes död, är han tvungen att fortsätta lyssna.
Genom tretton band får han ta del av allt det som hände Hanna innan hon dog och han fortsätter att lyssna hela natten. Clay kan inte göra annat än att följa Hannahs inspelade röst genom den lilla staden och det han upptäcker förändrar hans liv. För alltid.

Tretton skäl varför är för dig som vågar bli berörd på riktigt. Det är en omskakande berättelse om unga människors kärlek och desperation i vår tid.

"Kuslig, vacker och förkrossande."
The Chicago Tribune

"När jag läser 'Tretton skäl varför' tänker jag att det är en av de bästa skildringarna av den ambivalenta tid vi kallar tonår som jag läst. Hannah Baker är precis så svag och så stark, så ensam och så omsvärmad, så tillbakadragen och så utagerande, så tvärsäker och så livrädd som många av oss är medan vi kämpar för att bli vuxna. Jag tror att många, alldeles för många, känner igen sig i henne."
Ann Heberlein, DN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tretton skäl varför. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Omöjlig att släppa
    Hanna, 25 juni 2012

    Den här boken grep tag i mig redan från första sidorna och en bra idé är att avsätta tid till läsningen för jag kunde då inte släppa den när jag väl hade börjat. Författaren skriver om känslor som finns/funnits hos alla och det blir så tydligt hur man påverkar och påverkas av sin omgivning. Det är känslosamt men det berör allt från vänskap, ärlighet till kärlek, svek, självförtroende och dödslängtan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jay Asher

Bloggat om Tretton skäl varför