Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2011-06-22
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
178 x 110 x 22 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675257

Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem

(7 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-06-22
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ann och Johan Nedergård sitter vid sin snart elvaårige sons sjuksäng. Andreas har legat i koma i flera månader, alltsedan han fått ett träd över sig efter den stora stormen Gudrun. Olyckan har förändrat deras liv totalt och dagarna består av en enda lång väntan, samtidigt som de avlöser varandra på sjukhuset.
Med stor medkänsla och på ett starkt och mångbottnat språk skildras hur Johan och Ann lever i chock och desperation, men också med ett hopp. Hur ska de kunna fortsätta med sina liv? Kommer det att vara något mer än en semester från döden? Och den största frågan kommer Andreas att återvända till dem?

Åke Edwardson är en av våra främsta författare och Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem är en stark och gripande roman om kärlekens villkor under den största påfrestning två personer kan utsättas för.

"Det är gripande. Det är mänskligt. Det är en bok som andas tungt och långsamt som livet självt. Jag är djupt imponerad. Återigen visar Åke Edwardson att han är en av våra verkligt viktiga författare."
Helsingborgs Dagblad

"Edwardson har skrivit en gripande och tragisk roman. Märkligt nog blir den aldrig tung att läsa. Det finns ett rytmiskt flyt i språket. ..jag hoppas att många läsare hittar fram till denna mänskliga och hjärtslitande roman."
Göteborgs-Posten

"När författaren beskriver huvudpersonernas inre stridigheter, och deras förhållande till den natur som i förlängningen förstört deras sons liv, blir jag fascinerad och intresserad."
Svenska Dagbladet

"Skickligt målar han upp en bild av stillastående, ensamhet och enorm frustration."
Corren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem
 2. +
 3. Bungalow

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bungalow av Åke Edwardson (pocket).

Köp båda 2 för 162 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se de
  Bokälskaren, 9 mars 2012

  I samband med stormen Gudrun träffades Andreas i huvudet av ett fallande träd. Sedan dess har han legat i koma, och boken handlar om hans föräldrars resa mellan hopp och förtvivlan, sorg och glädje, och deras olika sätt att hantera den stora tragedin på; Hur de, som alltid har kunnat prata om allt, helt plötsligt inte kan prata med varandra om det som är viktigast av allt i deras gemensamma liv.

  Jag har länge varit sugen på att läsa Svalorna flyger så högt att ingen längre kan se dem... Läs hela recensionen

 2. De såg grillkioskens sken.
  Lars, 28 september 2011

  Rubrikens sentens står på sidan 343 för den som vill läsa den själv. Den står ingen annanstans i boken, men den kunde stå på varje sida, sammanlagt 349 sidor. Bara den meningen. Så tom på innehåll är denna roman. Titelns sentens står på sidan 20. Tillsammans med andra sentenser. Andra lösryckta och ofta ganska retarderade meningar utan synbarligt sammanhang eller litterärt värde står att läsa på de 329 sidor som återstår när man hunnit till sidan 20. En intetsägande skildring av intetsägande ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åke Edwardson