Barfota änglar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2011-05-19
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
178 x 110 x 9 mm
Vikt
80 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675332
Barfota änglar (pocket)

Barfota änglar

(37 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2011-05-19
46
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En sann historia om två svenska tonårstjejers flykt.
Om jakten på spänning och ett bättre liv i Asien.


20-åriga Linnea och 18-åriga Emma står inte ut med livet i Sverige så de bestämmer sig rymma och hitta en bättre tillvaro någon annanstans. De lämnar en lapp i lägenheten i Tomelilla där det står att de åkt frivilligt och att de inte vill bli eftersökta. De har hört att värdinnejobb på klubbar i Tokyo är välbetalda och spännande och med sina sista pengar tar de sig hela vägen dit. Verkligenheten blir inte alls som de tänkt sig. Bakom de neonglimrande fasaderna finns en värld av beräknande svek, utnyttjande, sprit och droger. Men Linnea och Emma har varandra, och tillsammans kämpar de för att överleva i den onda spiral som drar dem längre och längre ner i destruktiviteten.

Barfota änglar är en sann historia som inte kommer att lämna någon läsare oberörd. Den handlar om två unga svenska tjejers sökande efter sig själva och någonting bättre i främmande miljöer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Barfota änglar
 2. +
 3. När sista dörren stängts

De som köpt den här boken har ofta också köpt När sista dörren stängts av Torun Börtz (pocket).

Köp båda 2 för 101 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Barfota änglar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hjärtskärande
  Emma , 27 november 2016

  Författaren beskriver bra om sina upplevelser och man får en inblick i att leva det livet vilket man inte ens i sin fantasi kan förstå att människor utsätts för. Det enda negativa var att det var inga kapitel och det var utskrivet "Innan Japan" och "Efter Japan" ganska snurrigt men men... Det var en bra bok!

 2. Tragiskt på alla sätt
  Marve, 29 augusti 2015

  Det är en trasig människa vi får följa genom en tragisk resa. Vi får följa en tjej som söker lyckan i Japan och som lever ett destruktiv liv. Vi får små glimtar av dåtid, hur hon blivit så trasig och en del om framtid. Möjligen en historia som berör, eller som upprör.

 3. Viktigt ämne
  Nilla , 25 augusti 2015

  Svår att följa med i handlingen. Lösa trådar. Läskig eftersom den är verklig. Jobbig att läsa som förälder. Tänkte låta dottern läsa den men ändra mig efter jag läst den, ganska grovt språk och dottern är 14 år.

 4. en bra bok om hur verkligheten kan se ut för ung
  Susanne Carina Holöien, 9 augusti 2014

  Berättar hur verkligheten kan se ut för ungdomar i dag. Det är hemskt vad vissa ungdomar utsätts för. Jag hoppas att det finns inga idag som kan dra lärdom och undvika att utsätta sig för vissa saker.

 5. En mycket stark och obehagligt verklig bok. En bok som...

  En mycket stark och obehagligt verklig bok. En bok som ALLA borde läsa,oavsätt om man känner till denna miljö eller inte. Ung som gammal,alla behöver vi få en liten glimt av hur fruktansvärt fort allt kan spåra ur totalt. Vi har alla ett ansvar för varandra.Denna bok visar hur viktigt det är att bry sig om våra medmänniskor,och framförallt hur viktigt det är att våga stå upp för alla barn som far illa.Det finns en chans att rädda liv,om barnen blir lyssnade på och tagna på allvar tidigt. Alla... Läs hela recensionen

 6. En bok för både ung tonåring och tonårsföräldrar. Den...
  Britt-Marie Lundkvist, 21 augusti 2013

  En bok för både ung tonåring och tonårsföräldrar. Den är ett varnande exempel på vad tonårsfantasier kan leda till. Mycket realistiskt skriven.

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Barfota änglar