Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2012-01-25
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
170 g
SAB
Vl
ISBN
9789186675486

Normalt? : från vansinnesdåd till vardagspsykoser

(20 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-01-25
48 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Normalt? Från vansinnesdåd till vardagspsykoser, David Eberhards nya bok, tar avstamp i de vansinnesdåd som skedde under 2003 och som kulminerade med mordet på Sveriges utrikesminister Anna Lindh. Varför kunde man inte förutspå att Mijajlo Mijailovic skulle mörda Anna Lindh? Varför lade man Anna Odell i bälte?
Vilka är det som mördar okända förbipasserande på gatan?

I bokens första del karaktäriserar Eberhard de psykiatriska tillstånd som möjligen, men mycket sällan, är farliga för förbipasserande. Bokens andra del handlar om alla de tillstånd som man försöker behandla för att minska risken för självmord. Behandlar vi för många med antidepressiva läkemedel? Har vi skapat en helt ny generation av narkomaner när vi behandlar ADHD med amfetaminliknande preparat.

I tredje delen fortsätter Eberhard att försöka avgränsa friskt från sjukt. Var går gränsen för när man ska betrakta ett tillstånd som normalt? Den fjärde delen diskuterar behandlingar. Det har funnits en snart sekellång dispyt om huruvida man ska behandla människor med psykofarmaka eller med psykoterapi.

David Eberhard har provocerat, underhållit och folkbildat i sina två tidigare succéböcker: I trygghetsnarkomanernas land och Ingen tar skit i de lättkränktas land. Nu fortsätter han sin granskning av folkhemmet Sverige. Eberhard har skrivit en debattbok inom sitt eget expertområde, psykiatrin. Och den berör. Genom att illustrera de olika sjukdomstillstånden med exempel från media och Eberhards liv som överläkare och chef inom psykiatrin blir det lättillgängligt och begripligt för allmänheten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Normalt? : från vansinnesdåd till vardagspsykoser
 2. +
 3. Hur barnen tog makten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hur barnen tog makten av David Eberhard (pocket).

Köp båda 2 för 99 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Normalt? : från vansinnesdåd till vardagspsykoser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Herr öfverläkare Eberhard menar att det som tjejer med...
  Astro Cyt (Malmö), 9 november 2013

  Herr öfverläkare Eberhard menar att det som tjejer med borderline behöver är mer motgångar. Och en pojkvän, men ingen pojkvän skulle ändå vilja stanna. Och om de vill ta livet av sig så ska man bara säga åt dem att det är deras val och skicka hem dem.

  Allt som öfverläkare Eberhard skriver, i alla sina böcker, är skadlig högerpropaganda. Tidigare har han spottat i ansiktet på arbetarrörelsen när han förlöjligar vår kamp för rättigheter på arbetsmarknaden och kallar oss för trygghetsn... Läs hela recensionen

 2. En väldigt intressant bok, tyvärr så var det väldigt...
  Carolina, 5 juli 2013

  En väldigt intressant bok, tyvärr så var det väldigt lite beskrivet om de olika sjukdomarna som kan drabba psyket. Jag hade velat läsa mer om verkliga händelser. Men över lag var boken läsvärd!

 3. Titeln gjorde mig nyfiken. Det här är ju en faktabok...
  Annica Nilsson, 1 juli 2013

  Titeln gjorde mig nyfiken. Det här är ju en faktabok som också tar upp verkliga fall och analyserar. Jag sträckläste den och tyckte jag lärde mig mer och fick en ökad förståelse för allas olikheter.

 4. Bra men färgstark
  Caroline, 7 mars 2013

  Boken är välskriven och intressant. Författaren ger en bra inblick i dagens psykiatri och en grundguide till att förklara psykiska sjukdomar. Dock är den väldigt enkel och kanske lite för mycket av en debattbok för en så pass högt uppsatt läkare inom psykiatrin att skriva? Eberhard har trots detta många goda poäng och boken är lättläst och en bra introduktion. En del lite billiga poäng som känns onödiga, men annars bra. Klart läsvärd!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Normalt? : från vansinnesdåd till vardags...