Jag kommer sen... (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2011-09-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
240 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675547
Jag kommer sen... (pocket)

Jag kommer sen...

(27 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2011-09-21

Slutsåld

Natten till den 30 oktober 1998 förändrades för alltid Göteborg och diskoteksbranden blev ett allmänt begrepp. Det var även natten då Anne-Britt Söderberg förlorade sin dotter Johanna och påbörjade den mödosamma vägen tillbaka till ett gott liv.
Jag kommer sen är en dokumentärroman som tar sin utgångspunkt i Anne-Britts liv och man får följa henne förbi Johannas skrynkliga fötter på bårhuset, genom de mörka nätterna med tårar, kamp och förtvivlan men också fram till förlåtelse och nytt mod. Till en helt ny inriktning i livet.

Boken är även en djupdykning i historien kring en av Sveriges värsta katastrofer i modern tid. Den baseras på två års research och intervjuer med överlevande ungdomar, brandmän, chefsåklagare, kommunens stödpersonal, advokaten Thomas Bodström med flera. Jag kommer sen är en stark berättelse skildrad med mycket värme och hopp och är den första dokumentärromanen om diskoteksbranden.

Gripande och detaljerat
Göteborgs Fria Tidning

"Trots att hon inte var med lyckas Eva Wiklund inte bara förmedla sorgen och känslan av förlust utan också Ann-Britts styrka och hur hon gör för att överleva den mest traumatiska händelse en människa kan drabbas av. För den som vill hämta styrka att ta sig ur en jobbig tid i livet är boken en källa att ösa ur."
Tjugofyra7

Den gripande boken är väl underbyggd av intervjuer med brandmän, åklagare, kommunfolk och försvarsadvokater.
DAST Magazine
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Jag kommer sen.... Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla borde läsa
  Kim M. Kimselius, 17 september 2015

  1998 var ett år som skulle förändra livet för många, många människor, men på ett skrämmande sätt. Natten till den 30 oktober 1998 förändrade för alltid Göteborg. Då brann ett diskotek på Hisingen, min hemstad, min hemplats, gator och ställen jag mycket väl kände till.

  Lokalen var gjord för 150 personer, över 400 befann sig där när branden startade. Många av dem blev kvar i rök och eld, många blev skadade och fick men för livet.

  Den natten förlorade Ann-Britt Söderberg sin do... Läs hela recensionen

 2. En stark och gripande berättelse. Väldigt detaljerad...
  Anja (Bua), 15 oktober 2013

  En stark och gripande berättelse. Väldigt detaljerad och ibland känns det som om jag var där själv, att detta var självupplevt. Känns som om jag kände Johanna personligen fast jag aldrig träffat henne. Mycket bra bok...

 3. En stark bok om diskoteksbranden i Göteborg 1998
  Kristina Simar, 6 februari 2012

  En mycket gripande och berörande berättelse och hur fruktansvärt det är att förlora ett barn. Jag följde nyheterna om diskoteksbranden i oktober 1998 och det var så förfärligt att läsa om föräldrar och syskon som förlorat en kär familjemedlem. Anne-Britts berättelse är väldigt stark och Eva Wiklund har lyckats att återberätta den så naturligt och med stor värme. Anne-Britt är en stark kvinna med ett oerhört stort hjärta som trots sin egen sorg även hjälper andra i deras sorgearbete. Till slut... Läs hela recensionen

 4. Gullinina tycker till...
  Gullinina, 5 december 2011

  Ett absolut måste att läsa!, inte bara för att den är en del av Sveriges historia utan också för allt man får ta del utav och lära sig.

  Eva delar med sig av hela sig själv och man känner det verkligen när man läser. Man får följa henne från första stund till tio år efter katastrofen. Genom allt det mörka, hela hennes sorgeprocess men också de glada stunderna och de starka människorna hon har omkring sig.

  Hon presenterar oss för sin kära dotter Johanna och man känner att man... Läs hela recensionen

 5. Fantastisk bok
  Fam Kaos, 27 september 2011

  Har alltid undrat hur man klarar av att leva vidare efter att man misst ett barn, inte minst efter brandkatastrofen som i Göteborg bara heter "branden".
  Jättefin bok som fick mig att både skratta och gråta och som framför allt gav mig framtidstro!

 6. När det värsta händer..
  Sara Thelma Franklin Larsson, 27 september 2011

  En hemsk men ändå fantastiskt stark och bra bok om när det värsta ofattbara händer men hur vägen ut ur det kan se ut. Ann-Britts resa är beundransvärd och förutom gränslös förtvivlan och sorg förmedlar hon också ett starkt hopp och en stor vacker kärlek att få leva vidare med sin dotter Johanna i hjärtat!! En bok alla borde läsa..

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Eva Wiklund

Bloggat om Jag kommer sen...