Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng... (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
198
Utgivningsdatum
2011-10-19
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
175 x 110 x 10 mm
Vikt
120 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675684
Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng... (pocket)

Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng...

(18 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2011-10-19

Slutsåld

"Schulman vågar vara brutalt självutlämnande; han visar både sin desperation och blixtförälskelsen i Amanda. ... en söt kärlekshistoria. Dessutom en rolig sådan: jag fnissar, till och med skrattar högt. Som sårbar är Schulman klart mycket charmigare."
Kattis & Company

En sommardag i juli 2008 separerar Alex Schulman från kvinnan som han levt tillsammans med i sex år. Med en resväska i vardera hand lämnar han förvirrad deras gemensamma lägenhet och beger sig ut på Stockholms gator. Han inser att han står inför en ny tillvaro, framför en ny sorts resa han ser inte alls fram emot den.

På dagen ett år efter separationen föds hans dotter Charlie på BB i Visby.

Det här är den brokiga, underbara historien om allt som hände däremellan.

Alex Schulman har återvänt till sina gamla blogginlägg och krönikor från den tiden och utifrån dem skrivit en bok om att förändras, om att bli omkullkastad, tilltufsad och tvingas resa sig upp igen. Men framför allt har han skrivit en bok om kärlek. När han första gången träffar Amanda Widell förändras allt. Tillvaron förvandlas till en kamp med bara ett enda avlägset mål: att få henne.

Alex Schulman är journalist och författare. Hans första roman Skynda att älska blev en stor försäljningsframgång och hyllades av såväl kritiker som läsare.

"Schulman skyr inte att göra sig löjlig, att bokstavera det pinsamma och veka. Samtidigt har han en sorts taktkänsla, en takt- och tonkänsla såväl socialt som skribentiskt. ... det är kolossalt (ett ord som författaren obesvärat använder) trevligt att slå följe med denna chosefria och prydliga samtidskrönikör."
Expressen

"Alex Schulman är en mycket duktig och ovanlig författare just för att han är så väldigt inkännande och självutlämnande. ... Schulman är skarpsynt och observant ... Många kan inte heller förstå att bloggaren och programledaren från Paradise Hotel kan författa utmärkt skönlitteratur som beror på djupet, men det är just detta som gör personen Alex Schulman intressant. ... Schulman behärskar både högt och lågt, finkultur och fulkultur - och vid Gud låt det fortsätta! Att vara med henne... är oerhört stilsäker och välskriven samtidigt som den har ett passionerat driv."
Västerbottens Folkblad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng.... Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En favorit
  Berit Viola Larsson, 30 september 2015

  En mycket vackert skriven bok.
  Att jämföra med en utsökt karamell, typ Marianne, som man aldrig vill ska ta slut.

 2. Lika uselt som alltid
  fredrika johansson, 22 juni 2014

  Ytterligare dåligt skrivet utav Alex Shulman. Det förvånar mig att något förlag vill lägga ned döda träd till att publicera denna typ av skräp.

 3. Det var en enkel liten bok om kärleken till sin...
  Malina Holmberg, 24 april 2013

  Det var en enkel liten bok om kärleken till sin kvinna. Härligt att skriva just på detta sätt och vis, väldigt ovanligt enligt mina erfarenheter och väldigt utlämnande. Det är ju Alex, utåt, känslig och väldigt bra i ord. Jag fortsätter läsa det som kommer ut av denne man. Han gör toppen "läsapåsommaren-böcker" kan man säga!

 4. Ge Alex en chans!
  Charlotte, 22 januari 2012

  Nu var det ett tag sedan jag lästa Alex Schulmans andra roman "Att vara med henne är som att springa uppför en sommaräng..." men det bestående minnet är positivt. Igenkänningsfaktorn i boken är hög och jag mindes den som Årets bok 2011 när jag summerade det gångna läsåret. Detta delvis för att jag, trots att det handlar om ganska 'lätt läsning', blev positivt överraskad av dess kvalitet. Alex tilltalande språk, uppenbara intelligens och oblygande blottande av de egna tillkortakommandena char... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Att vara med henne är som att springa upp...