Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Hammarbyserien (del 4)
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2012-03-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675721
Helgonet (pocket)

Helgonet

(186 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-03-21
48
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Carin Gerhardsens kriminalromaner om teamet vid Hammarbypolisen präglas av gediget intrigbygge, Stockholmskänsla med sinne för detaljer och ett persongalleri som engagerar och stannar länge i minnet.

"Gud är god. I natt vill Gud oss väl." Det är vad den högt älskade och respekterade familjefadern Sven-Gunnar Erlandsson tänker när han segnar ner under den mäktiga augustimånen, skjuten med ett skott i nacken efter en krogkväll i glada vänners lag.

Det är semestertider, men kriminalkommissarie Conny Sjöberg kallar samman arbetslaget med Sandén, Hamad och Westman från Gerhardsens tidigare böcker. Styrkan har dessutom utökats med två nya förmågor. Den charmige rockaren Odd Andersson, känd från tv, och den oberäkneliga Hedvig Gerdin, som nyligen återvänt till Sverige efter trettio år som diplomathustru.

Vem kunde önska livet ur Erlandsson? Enligt alla källor en varm och generös människa, med religiöst patos och ett brinnande intresse för barn- och ungdomsfotboll. Dessutom med ett stort engagemang för samhällets utstötta.

Det enda man har att gå på är en uppblött papperslapp med utfluten text och en uppsättning spelkort man funnit i offrets ficka. Kan mordet ha med poker att göra? Var Erlandsson en fuskare som gått för långt och avrättades med en kula i huvudet? Eller var han ett offer för någon av de människospillror han brukade besöka i husvagnsgettot i Huddingeskogen, och så generöst dela med sig av sitt överflöd till?

Utredningen leder Hammarbypoliserna ut på en resa till skräckinjagande platser i mörkaste skogen, till ett hillbilly-Sverige de aldrig tidigare stött på, till andra sidan jordklotet och till de svartaste delarna av människans själ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Helgonet
 2. +
 3. Gideons ring

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Carin Gerhardsen (pocket).

Köp båda 2 för 99 kr

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Helgonet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ny favorit
  Ulrika Grabies, 23 juli 2015

  Carin är en ny favorit i deckardjungeln. Jag gillar böcker som utspelas i "min" stad. Hon skriver bra, lättläst och lagom mycket skruv för att det ska vara spännande utan att bli för överdrivet i den slutgiltiga lösningen. Hoppas hon blir TVserie nån gång, tror hon skulle slå ut Beckfilmerna.

 2. Spännande bok

  Boken är oerhört spännande från början. Det är svårt att räkna ut vem som är mördare, man förvånas i slutet av boken. Inledningsvis händer mycket - önskvärt vore att det finns ett register över de som är inblandade - både inom polisen och övriga. Jag har nu läst 7 böcker av Carin Gerhardsen, Hammarbyserien, och har börjat gå tillbaka till inledande kapitel för att få bättre koll! Då vore det bättre med ett register med kort info vilka de är!

 3. Precis börjat läsa den , mycket bra :)
  Barbro Larsson, 1 augusti 2014

  Precis börjat läsa den , mycket bra så hära långt :) Så rekomenderar den till andra :) Fortsatt trevlig sommar till er alla :)

 4. Bladvändare. Alla som tycker om deckare bör läsa den...
  Vanja Krondahl, 2 januari 2014

  Bladvändare. Alla som tycker om deckare bör läsa den här.
  Man får även en inblick i Stockholms stad. Boken bygger på en serie böcker men kan även läsas separat då hon skriver så man lättare förstår.

 5. Jag har läst Carin Gerhardens tidigare böcker och...
  annmax, 5 augusti 2013

  Jag har läst Carin Gerhardens tidigare böcker och aldrig blivit besviken. Jag gillar denna speciellt med tanke på vilken vändning den tar mot slutet. Jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Läs den!

 6. Härlig nu bekantskap denna Gerhardsen! Driver...
  ginger64, 26 juni 2013

  Härlig nu bekantskap denna Gerhardsen! Driver historien framåt i tillräcklig fart, jag gillar också teamet som hon har satt ihop!

 7. Denna var spännande! Det var inte första boken jag...
  Christina Olsson, 10 maj 2013

  Denna var spännande! Det var inte första boken jag läst av Carin Gerhardsen. Jag ser fram emot framtida utgivningar. Läser jättemånga böcker eftersom jag pendlar 1 timma per dag!

 8. Helgonet
  sollan, 1 juli 2012

  Har nyss läst Helgonet och tycker det var en bra, spännande och "lite" kuslig bok. Väldigt intressant, eftersom den får en helt annan vändning än man väntat sig. Jag trodde mördaren var en helt annan person än vad som framgick i sista delen av boken. Bra också att efter att morden fått sin lösning blev det en spännande fortsättning och utredning där man som läsare får vara med hela vägen. Mycket intressant och bra skrivet.
  Gillar även dom tidigare böckerna av Carin Gerardsen, men denna tog nog flest poäng enligt mig.

 9. Helgonet
  Bokälskaren, 5 juni 2012

  En man hittas skjuten på en liten stig i ett skogsparti, mitt i ett villaområde. Den döde visar sig vara en högt älskad familjefar, som engagerar sig i ungdomsfotbollen och dessutom hjälper hemlösa- Allt utan minsta tanke på egen vinning, eller..? Är den döde för bra för att vara sann? Finns det verkligen några så genomgoda människor, som är älskade av alla?

  Helgonet är den fjärde boken i Hammarbyserien. Det hintas tillbaks till tidigare böcker, samtidigt som nya personer tillkommer ... Läs hela recensionen

 10. Spännande igenom
  S, 22 maj 2012

  Man vill inte lägga ifrån sig boken.

 11. Ruggigt bra!
  Mysbo, 1 maj 2012

  Måste säga att hela Hammarbyserien är otroligt bra, alla böckerna är bra skrivna på ett enkelt och lättläst språk! Verkligen längtar till nästa del i serien!

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Helgonet