Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fredrika Bergman (del 3)
Antal sidor
483
Utgivningsdatum
2012-01-25
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
178 x 110 x 30 mm
Vikt
260 g
SAB
Hc
ISBN
9789186675950

Änglavakter

(236 röster)  |   Läs 13 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-01-25
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år. Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.
På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen kring morden i Midsommarkransen, men hon sluter sig i sin tystnad. Spåren leder till den mörkaste av sanningar och obönhörligen dras både Fredrika Bergman och Peder Rydh in i historien kring graven och den döda studenten. Fredrika ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencers namn dyker upp i utredningen. Är det verkligen möjligt att han är en del av gåtans lösning? Och vilken roll spelar egentligen den stumma författarinnan?
Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?

Änglavakter är Kristina Ohlssons tredje kriminalroman om Fredrika Bergman och hennes kollegor Alex Recht och Peder Rydh. Askungar utkom 2009 och blev snabbt en framgång både i Sverige och utomlands. Efterföljaren Tusenskönor har belönats med Stabilopriset och är nominerad till bästa svenska kriminalroman 2010.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Änglavakter
 2. +
 3. Paradisoffer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Paradisoffer av Kristina Ohlsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Änglavakter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så väldigt bra!!!
  Kenth, 14 juli 2024

  Kristina Ohlsson är en riktigt bra deckarförfattare, inte en död minut i Änglavakter, så spännande!
  Många författare fyller ut sina böcker med ingående beskrivningar av vad man äter och vad det är för märke på kläderna som karaktärerna i böckerna bär, så totalt oväsentlig information, men så inte Kristina Ohlsson. Hon håller sig till väsentligheter som för handlingen framåt, heder åt henne.
  Även om mycket som sker i hennes böcker är otäckt så hemfaller hon inte i den fula vanan som oc... Läs hela recensionen

 2. Kriminalserie
  ninasboktips, 2 juni 2024

  Stort spännande innehåll. Stor ondska om den sjuka hemligheten.

  Boken kan läsas fristående, men vill man läsa de tidigare böckerna i serien så är dessa "Askungar" och "Tusenskönor".

 3. Spänning från början
  Lars Gustavsson, 2 december 2015

  En bok som har allt för att ge några timmars spännande läsning. Bra personporträtt, flytande språk och en intrig och ett upplägg som håller spänningen uppe under hela läsningen. En bok som lockar till mer läsande av författaren.

 4. Spännande!
  -, 14 augusti 2015

  Mycket bra och spännande! Kristina Ohlsson har fångat mig och jag kommer fortsätta läsa hennes böcker trots att jag i princip uteslutande läser utländska författare!
  Man är lika intresserad av karaktärernas privatliv som allt som pågår i fallet de ska lösa! Mycket bra skrivet!

 5. Sträckläsning
  Sari Helena Viita, 20 oktober 2014

  Otroligt bra böcker har läst alla och alla har varit bra, väntar på nästa. Tycker om när det är samma personer som följer med till nästa bok och inte nya huvudrollsinnehavare varje gång en ny bok kommer ut,

 6. En riktig bladvändare!
  Lina, 27 maj 2014

  Efter att ha letat länge och väl efter en ny deckarserie att läsa igenom hittade jag Kristina Ohlssons böcker och hennes fem böcker i denna serie läste jag ut på 2 veckor. Jag brukar vara en jävel på att klura ut hur böcker kommer sluta, men bok 2-5 överraskade mig! Kul!

 7. Denna bok (plus seriens andra böcker) är ett måste för...
  Emma , 17 september 2013

  Denna bok (plus seriens andra böcker) är ett måste för alla deckarfantaster! Kristina skriver på ett sånt där oerhört spännande sätt att det är omöjligt att lägga ifrån sig boken!

 8. Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man...
  Fr B, 25 juli 2013

  Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man läser bra böcker. Läs alla i denna serien.

 9. Bästa hittills
  Mats Pettersson, 10 mars 2013

  Änglavakter är en av de bästa svenska deckare jag har läst. Det innebär således att det är den hittills bästa boken av Kristina Ohlsson.

  Stundtals är stämningen rent av dystopisk, på grund av alla personliga motgångar som huvudrollsinnehavarna drabbas av. Detta tar dock inte överhanden utan "mordgåtan" står trots allt i centrum.

  Man vill gärna sträckläsa boken, men jag rekommenderar ändå att ta ett break när det är cirka 100 sidor kvar, för att sedan läsa slutet i utvilat ... Läs hela recensionen

 10. Ohlssons bästa bok hittills
  lillacarro, 17 januari 2013

  Utan tvekan är detta Ohlssons bästa bok hittills. Den är en ren njutning att läsa... åtminstone fram till slutet. Då blir det lite för invecklat och lite för rörigt, vilket drar ner det annars så höga betyget en smula.

 11. Bra, bättre....
  Bokgalen, 20 september 2012

  Tycker att detta var den bästa boken av Kristina Ohlsson hitintills. Boken var svår att lägga ifrån sig och spännande från pärm till pärm. Kan t.o.m bortse från en del saker som jag uppfattar som rena faktafel p.g.a att jag arbetar i samma gebit som huvudpersonen i böckerna. Normalt brukar sånt reta gallfeber på mig men här stör det mig inte i alltför stor utsträckning. Ser fram mot nästa bok av författaren och hoppas på fortsatt god underhållning.

 12. Änglavakter
  Bokälskaren, 15 februari 2012

  Alex Recht är tillbaks på jobbet efter att hans hustru gått bort i cancer, och Peder Rydh har återförenats med sin hustru efter flera svåra år. Fredrika Bergman lever det idylliska familjelivet tillsammans med sin Spencer och deras dotter Saga. Då får de ett nytt fall, ett fall som skakar om själva livsgrunden hos dem alla, och ingenting kommer längre att vara sig likt...

  Ohlsson skriver som vanligt engagerande, medryckande och lättläst. Gillar skarpt hennes komplicerade intriger och... Läs hela recensionen

 13. Besviken
  Anne, 13 februari 2012

  Har läst Kristina Ohlssons två tidigare och tycker de är helt fantastiska, i en egen liga inom den svenska deckargenren. När jag läser Änglavakter upplever jag att det som tidigare varit styrkor i Ohlssons verk - vackert språk, trovärdiga personskildringar, spännande trådar som vävs ihop till en elegant helhet och upplösning - har blivit fällor för författaren. Jag upplever att viljan att utmana läsaren resulterar i bitvis klyschigt språk, omvägar i handlingen som verkligen inte leder framåt,... Läs hela recensionen

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Kristina Ohlsson