WASA : den sista kvassen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2022-01-01
Upplaga
1
Förlag
Breakwater Publishing
Medarbetare
Cavallin, Magdalena (form)
Dimensioner
286 x 206 x 31 mm
Vikt
1500 g
SAB
Prcd:k
ISBN
9789186687748
WASA : den sista kvassen (inbunden)

WASA : den sista kvassen

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-01-01
411
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En bok om sveriges äldsta kvarvarande fiskebåt.

Wasa byggdes på Råå 1905 och är den enda svenska fiskebåt som helt och hållet byggdes för att kunna seglas, som fortfarande finns kvar. I boken beskrivs ingående och med stor inlevelse Wasas spännande och äventyrsfyllda historia. Från det att hon byggdes som en seglande kvass för fisket vid ön Anholt i Kattegatt fram till tiden i Torekov, då hon både var fiskebåt och körde passagerare till Hallands Väderö under många år. Boken är ett resultat av tusentals timmar av arkivforskning, intervjuer, uppmätningsarbete och efterföljande ritningsarbete. Den är också ett inlägg i debatten om vårt svenska fiske och vilken väg det ska ta i framtiden. Genom att återvända till unika historiska källor, har industrifiskets katastrofala följder för fiskbestånden i slutet av 1800-talet för första gången beskrivits. Författarnas främsta ambition är att möjliggöra en renovering av Wasa till ursprungligt skick och därför kommer alla våra inkomster av boken oavkortat gå till Wasas kommande renovering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. WASA : den sista kvassen
 2. +
 3. Adrenalina : mina okända berättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adrenalina : mina okända berättelser av Zlatan Ibrahimovic, Luigi Garlando (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av WASA : den sista kvassen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bästa boken till en sjöman
  N Johansson, 1 juni 2022

  En fantastisk bok för en äldre sjöman som älskar historia och båtar . Jättefina bilder och fina skildringar. Det blev en lyckad present .

 2. Boken om kvassen WASA
  Lars Eliasson, 17 februari 2022

  En fantastisk skildring av livet i några fiskarsamhällen under slutet av 1800-talet och första hälften av 1900-talet. Fina skildringar av Råå och Torekov. Människors öden, båtar och seglingskonst. Också en genomtänkt diskussion om jordbrukspolitiken i allmän och då särskilt med inriktning mot fisket. Allt som skrivs går idag att direkt överföra på dagens miljöpolitik. För seglare och båtintresserade är engagemanget i att rädda kvassen WASA från att huggas upp en spännande läsning. Väl dokumen... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner