KBT vid ADHD : psykologisk behandling av vuxen-ADHD Klienthandbok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2011-01-11
Förlag
Recito Förlag
Översättare
Kristina Bergström
Dimensioner
298 x 210 x 8 mm
Vikt
310 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789186690816

KBT vid ADHD : psykologisk behandling av vuxen-ADHD Klienthandbok

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2011-01-11
370
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Just den här behandlingen beskriver den första evidensbaserade effektiva psykologiska interventionen för ADHD hos vuxna. I den här behandlingen kommer du att få lära dig färdigheter som direkt angriper de tre kategorier av symtom som gör det svårt att leva med ADHD som vuxen. Dessa kategorier innefattar att vara impulsiv och lättdistraherad samt att ha svårigheter att organisera och planera. Behandlingen kan på ett effektivt sätt kombineras med medicinering, eller, för de 50 procent av medicinerande för vilka läkemedel endast ger begränsad hjälp, kan den vara tillräcklig som enda insats." David H Barlow, chefredaktör, Treatments that Work Vuxna som lider av uppmärksamhets/hyperaktivitetsstörning (ADHD) vet att det kan få påtagliga negativa konsekvenser på arbetsplatsen, för självförtroendet och i interaktionen med familj och vänner. Trots att vissa läkemedel varit effektiva vid behandling av ADHD hos vuxna har majoriteten av de som medicinerat kvar symtom som behöver hanteras med kompletterande färdigheter och strategier. Tillsammans med den behandling som beskrivs i den tillhörande terapeutmanualen erbjuder denna klienthandbok effektiva och praktiska färdigheter som testats vetenskapligt och visat sig hjälpa vuxna hantera symtom på ADHD. Behandlingen är upplagd så att klienten steg för steg, session för session går igenom den information och det material som är nödvändigt för att genomgå behandlingen inom ramen för en individuell KBT-terapi. Klienten kan aktivt delta i terapin genom att hjälpa till att individanpassa behandlingsstrategierna och genom att utvärdera sina framsteg. Allt för att sträva mot att lära sig att bättre hantera sin ADHD. Bokserien har en tillhörande hemsida, www.oup.com/us/ttw. Där går det att ladda ner kliniska verktyg och material som kan vara till hjälp och stöd för klienten och terapeuten.

Sagt om boken: "Trots att läkemedelsbehandling ofta är effektivt vid ADHD har det psykologiska perspektivet som beskrivs i den här praktiska klienthandboken visat sig minska symtom utöver den effekt man sett vid medicinering. Dr. Safren och hans kollegor presenterar sin vetenskapligt utvärderade behandling för ADHD hos vuxna i ett steg-för-steg-format som med lätthet kan användas av vem som helst som lider av funktionsnedsättningen... jag rekommenderar varmt denna bok!" Martin M Antony, Ph.D., ABPP, Handledare vid Anxiety Treatment Research Center, St. Josephs Healthcare, Hamilton, och professor i psykiatri och neurovetenskap, McMaster University, Hamilton, Ontario, Kanada "Detta är en banbrytande bok... I denna manual kommer patienten att hitta användbar information om funktionsnedsättningen, och minst lika viktigt, en vetenskapligt testad taktik för att hantera ADHD och de svårigheter som kan uppstå i samband med den. Tack till Dr. Safren, Sprich, Perlman, och Otto." Russel A. Barkley, Ph.D., professor i psykiatri, SUNY Upstate Medical University, Syracusa, NY "Jag har väntat på en bok som denna! Dr. Safren och hans kollegor har lyckats med den svåra uppgiften att skriva en informativ, praktisk och uppmuntrande bok som kommer att hjälpa vuxna med ADHD att få ut så mycket som möjligt av sessionerna med sin terapeut... Vuxna med ADHD kommer att märka att boken är en användbar resurs för att utveckla och hålla fast vid strategier som kan bidra till att minska påverkan av ADHD på det dagliga livet." Wendy S. Freeman, Ph.D., biträdande lektor vid institutionen för psykologi, University of Manitoba "Dr. Safren och hans kollegor har tillämpat kritiskt tänkande och framsteg inom kognitiv beteendeterapi för att skapa ett behandlingspaket som ökar organisatoriska färdigheter, minskar distraherbarhet och förbättrar interpersonellt och emotionellt fungerande." Richard Gallagher, Ph.D., biträdande lektor i psykiatri, New York University School of Medicine
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. KBT vid ADHD : psykologisk behandling av vuxen-ADHD Klienthandbok
  2. +
  3. KBT vid ADHD : psykologisk behandling av vuxen-ADHD Terapeutmanual

De som köpt den här boken har ofta också köpt KBT vid ADHD : psykologisk behandling av vuxen-... av Steven A Safren, Carol A Perlman, Susan Sprich, Michael W Otto (häftad).

Köp båda 2 för 729 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »