Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2011-04-26
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Dimensioner
216 x 176 x 24 mm
Vikt
717 g
SAB
Kt
ISBN
9789186691028
Öronbrosk önskas : livsöden, brott och humor i annonser genom tiderna (inbunden)

Öronbrosk önskas : livsöden, brott och humor i annonser genom tiderna

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2011-04-26

Slutsåld

Vad har vanligt folk egentligen sysslat med när löpsedlarna kavlat ut nyheter om världskrig, natur katastrofer och politiska omvälvningar? Och vad är den sanna berättelsen bakom många av de små tidnings annonser som vi alla säkert har ögnat igenom mer eller mindre noggrant?

I denna djupdykning i en outforskad del av svenska folkets historia blandas skratt med allvar. Desperata rop från Finlandsfärjornas köttmarknader, sexannonser och folkets förändrade resvanor samsas med en fartfylld polisjakt i Militärligans hasor och traditionellt sökande efter någon att dela sitt liv med.

Materialet, som i huvudsak är hämtat från Dagens Nyheter, sträcker sig ända tillbaka till 1864. Varje annons berättar en historia i sig, som fördjupas i tankeväckande texter där innehållet sätts i relation till rådande samhällsförhållanden. På så sätt blir det inte bara en bok om privatannonser utan lika mycket en spegling av Sveriges utveckling under drygt hundra år.

Bröderna Carl-Johan och Oscar Svensson guidar läsaren genom spritkrig, alternativmedicin, plastikoperationer, barnhandel och mycket annat genom historien.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Öronbrosk önskas : livsöden, brott och hu...