Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2012-05-22
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Pacheco, Amigos Alex (form)
Dimensioner
180 x 114 x 12 mm
Vikt
233 g
SAB
Ncba.08,914.861
ISBN
9789186691226

100 balla ställen i Skåne

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad, Svenska, 2012-05-22

Slutsåld

"Författaren, som till vardags är komiker, raljerar friskt, om också rätt tillbakalutat, runt sina tips men lyckas samtidigt vara klarögt intresserad av varje plats - och det smittar. Jag blir sugen på ett coolt, tokigt och egensinnigt Skåne." Tidningen Turist i maj-12.
Skåne intar en särställning i Sverige. Det är beläget längst söderut, är mest tätbefolkat, har bördigast jordar, har varit befolkat längst, har flest rättshaverister och flest balla ställen av samtliga landskap i landet. Alla uppgifterna kanske inte är helt vetenskapligt belagda, men den som rest i Skåne har säkert noterat hur nära byarna ligger varandra och hur mycket det finns att vila ögonen på längs allfarvägarna. Denna bok berättar en hel del om det som syns från långt håll men också om det dolda. Den visar vägen till de undangömda ställen som ortsbefolkningen tar för givna, men besökaren beundrar. Här presenteras historien bakom och här väcks nyfikenheten att åka dit och se allting med egna ögon. Att andas luften i skogsdungen och vänja sej vid mörkret i grottan. Att prata med samlaren och att smaka maten. 100 balla ställen i Skåne är helt enkelt en guidebok som på ett underhållande sätt tecknar bilden av vårt mest spännande landskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av 100 balla ställen i Skåne. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra - och rolig - guidebok över Skåne!
    Axel (Stockholm), 5 juni 2012

    Inte ofta en reseguide är lärorik och rolig på samma gång. Men det är den här! En massa skojiga tips på intressanta och annorlunda utflyktsmål. Och ett väldigt praktiskt format.

  2. Nytänk
    Magnus, 1 juni 2012

    Äntilgen ett nytänk vad gäller guideböcker. Humor och information på samma gång. Också glad att författaren hittat ställen som inte är de gamla vanliga. Ska användas flitigt i sommar!

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om 100 balla ställen i Skåne