Femtiotvå festliga riksdagsledamöter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2012-10-24
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Frisendahl, Karin (red.) / Mårtensson, Benny (form)
Dimensioner
220 x 145 x 25 mm
Vikt
552 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789186691288
Femtiotvå festliga riksdagsledamöter (inbunden)

Femtiotvå festliga riksdagsledamöter

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2012-10-24

Slutsåld

Trodde du att riksdagen befolkas av 349 träbockar, dönickar och torrbollar? Då hade du fel. Riksdagen representerar hela svenska folket och innehåller alltså även sin beskärda del av knäppgökar, fritänkare och före detta hallåor på SVT. En av dem kallade in en schaman för att kontrollera att riksdagens vattensystem inte rann åt fel håll. En annan skrev världens sämsta science fiction-historia. Och så var det han som skrev motionen om att släppa alla burfåglar fria. Kalle Lind har samlat ihop de mest spektakulära av våra folkvalda från brunhöger till tokvänster och tecknat ett porträtt av var och en. Resultatet är en parad av bisarra figurer, storslagna idéer, småslagna idéer, underliga händelser, häpnadsväckande historier och några tarvliga tasksparkar. På kuppen får man många udda kunskaper som kan komma väl till pass i Vem vet mest? Stilen och humorn känns igen från författarens tidigare böcker. Personerna känns många gånger igen från nyheterna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Femtiotvå festliga riksdagsledamöter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rolig!
  Dablo82, 12 juni 2015

  Helt klart en läsvärd bok men når inte riktigt samma höjder som Kalle Linds Människor det varit synd om, Människor som gått till överdrift samt Människor som har haft fel.

 2. Bland det roligaste jag läst!! Det ger dock en lite...
  Mårten Lundgren, 17 juni 2013

  Bland det roligaste jag läst!! Det ger dock en lite skrämmande och gnagande känsla när man betänker att allt i boken bygger på verkliga händelser!
  Återigen bekräftas den gamla devisen att "verkligheten överträffar fiktionen"!!
  Rekommenderas varmt!!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Kalle Lind