Uppkopplad eller avkopplad : om konsten att verka i en uppkopplad värld (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2013-10-28
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Mårtensson, Benny (form) / Roos, Anders (foto)
Dimensioner
220 x 140 x 10 mm
Vikt
276 g
ISBN
9789186691516
Uppkopplad eller avkopplad : om konsten att verka i en uppkopplad värld (häftad)

Uppkopplad eller avkopplad : om konsten att verka i en uppkopplad värld

(6 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2013-10-28
49
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Den digitala revolutionen är över. Vi befinner oss nu i en digilog värld, där en del lever mer digitalt än analogt. I snitt tillbringar vi dagligen 17 minuter med våra barn medan genomsnittstiden för Facebook är 75 minuter om dagen.

En av världen främsta neurobiologer säger att den ständiga uppkopplingen är den största förändringen i människans miljö någonsin. Andra hävdar att dagens 20-åringar tillhör den första generationen i mänsklighetens historia som inte blir intelligentare än sin föregångare. Någonting har definitivt hänt. Och man kan undra vilken effekt det får när man spenderar över en timma och ofta mycket mer än så på sociala medier varje dag, året om. Vi har skapat en samhälls kultur som går ut på att alltid vara uppkopplade och nåbara för omvärlden. Vad denna tillgänglighet innebär för människors känsla av otillräcklighet, och av att inte ha tid över för det man egentligen vill ägna sig åt, går det bara att spekulera i.

Den här boken för ett resonemang kring vad den ständiga uppkopplingen får för konsekvenser. i vardagen. Den ger en insyn i hur det påverkar vår kultur, där de flesta verkar lida av tidsbrist. Och den bjuder på en rad intressanta övningar för läsaren. Målet är att inspirera till en och annan nyskapande tanke och förhoppningsvis skapa en medvetenhet om hur man vill leva i den digiloga världen.

Om författaren:

Micke Darmell inledde sin karriär som mötesevangelist inom vården i början av 1980-talet. Sedan dess har han lärt en mängd företag och organisationer att skapa effektivare möten genom att frigöra tid och skapa rutiner. Det är ur det arbetet som insikten om hur den ständiga uppkopp lingen påverkar oss har vuxit fram. Idag är Micke Sveriges mest efterfrågade föreläsare om den ständiga uppkopplingen och hans mission är att skapa en medvetenhet kring ämnet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Uppkopplad eller avkopplad : om konsten att verka i en uppkopplad värld. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vakna upp, föräldrar/vuxna! Vet ni vad ni gör?
  pedagogen (Sverige), 6 februari 2014

  Detta är skrämmande! Vi är människor med unika egenskaper. Boken är ett måste för att få till en förändring i inställningen till mobilanvändandet. Föräldrar och vuxna måste bli medvetna om konsekvenserna för barn och barnbarn. Är nästa generation den första generationen som inte blir smartare än den tidigare???

 2. En bok som verkligen fick mig att tänka till! Bra...
  Axel (Stockholm), 14 november 2013

  En bok som verkligen fick mig att tänka till! Bra resonemang kring "den ständiga uppkopplingen" och dess följder. Flera bra övningar som hjälp på vägen att bli mer avkopplad. Dessutom lättläst.
  Det här kommer att bli julklapp till många i min omgivning!

 3. En bok alla bör läsa, jag har aldrig känt mig så...
  Therese, 12 november 2013

  En bok alla bör läsa, jag har aldrig känt mig så träffad av en bok. Boken ger dig konkreta tips på hur vi alla får en bättre relation till varandra oavsett om du är totalt mobil beroende eller tillhör "lagom" klassen. Det var ju faktiskt så mycket roligare när vi pratade med varandra och inte smsa' de eller "gillade" saker och ting. Den perfekta julklappen!

 4. Saknar krut. En besvikelse till såväl form som...
  Anni, 10 november 2013

  Saknar krut. En besvikelse till såväl form som innehåll, även om de rikligt förekommande svartvita fotografierna bidrar till att förstärka budskapet. Då jag tidigare läst Susan Mausharts inspirerande bok "Nedkopplad" hade jag förväntat mig att "Uppkopplad eller avkopplad" skulle vara en uppdaterad svensk version av denna, men så är inte fallet.

  Jag hade även förväntat mig att författaren skulle ha ett bredare perspektiv och inte minst titta närmare på hur barns uppväxtvillkor påverka... Läs hela recensionen

 5. En fantastisk bok om hur på några år fullständigt...
  Kristina Arvidsson, 8 november 2013

  En fantastisk bok om hur på några år fullständigt blivit uppkopplade och beroende av våra smartphones. Den fick mig verkligen att tänka till hur jag vill leva mitt liv.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Uppkopplad eller avkopplad : om konsten a...