Sverige för idioter : typ en lärobok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2014-06-10
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Feldt, Erika (red.) / Mårtensson, Benny (form) / Roos, Anders (foto)
Dimensioner
240 x 180 x 18 mm
Vikt
709 g
SAB
Hc.017
ISBN
9789186691622
Sverige för idioter : typ en lärobok (häftad)

Sverige för idioter : typ en lärobok

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2014-06-10
170
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Är du kanske nyanländ till Sverige? Har du bott här hela ditt liv utan att tänka på det? Har du drabbats av minnesförlust? Är du rentav dum i huvudet? Då kan det här mycket väl vara boken för dig. För här får du veta en hel del av det viktigaste om konungariket Sverige, dess geografi och historia, dess språk och traditioner, dess teveprogram och statliga myndigheter, dess landskap och pornografi, dess juridik och försvar, dess hjältar och skurkar och intre minst: dess medelmåttor. Det här är en grundkurs i Sverigekunskap. Vi reder ut de trassliga relationerna mellan Magnus, Brasse och Eva, diskuterar vilket Melodifestivalbidrag som gett skolbarnsföräldrar flest hudutslag, lär oss förstå varför allt som händer runt tevehuset i Stockholm är så mycket viktigare än allt annat som någonsin har hänt. Vi får veta varför vi förväntas vara besvikna på Ludmila Engquist, varför vi läser Camilla Läckberg fast att vi lärt oss att hon är dålig och varför det var bättre förr. Sverige för idioter är en bok för den som vill skratta åt sig själv, åt andra och åt folk som uttalar kiosk fel. Den är också väldigt lärorik. Förutsatt att man inte tar allt på för stort allvar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sverige för idioter : typ en lärobok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underhållande allmänbildning
  Morpheus, 12 maj 2015

  Kalle Lind beskrivs ofta som satiriker och visst, det passar bra, men lika ofta är han vad som av pr-folk och amerikanare kallas edutainment (education + entertainment). Dvs. Underhållande och utbildande samtidigt.

  Det här är nog hans mest allmänbildande bok hitintills men långt ifrån den tråkigaste. Det finns partier i boken som gav mig magkramp av skratt.
  Boken är även uppdelad i kapitel baserat på olika skolämnen och här har vi en väldigt skarp, rolig och träffande bild av Sve... Läs hela recensionen

 2. Ruskigt bra.
  Felix Reychman, 19 juli 2014

  En bild av Sverige, som betydligt fler av oss ställer upp på, än en del andra. Boken är sann, men oerhört mycket roligare än alla skolans läroböcker.

 3. Humor när den är som bäst!
  Petal, 17 juli 2014

  Man blir aldrig besviken på Kalle Lind. Hans humor är intelligent.
  Väntar redan på nästa bok och hoppas att det inte dröjer alltför länge...

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Kalle Lind

Bloggat om Sverige för idioter : typ en lärobok