Uppkopplad eller avkopplad : om konsten att verka i en uppkopplad värld (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2014-11-12
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Mårtensson, Benny (form) / Roos, Anders (foto)
Dimensioner
178 x 110 x 12 mm
Vikt
96 g
SAB
Bv,Pu:do
ISBN
9789186691707
Uppkopplad eller avkopplad : om konsten att verka i en uppkopplad värld (pocket)

Uppkopplad eller avkopplad : om konsten att verka i en uppkopplad värld

(3 röster)
Pocket Svenska, 2014-11-12
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Den digitala revolutionen är över. Vi befinner oss nu i en digilog värld, där en del lever mer digitalt än analogt. I snitt tillbringar vi dagligen 17 minuter med våra barn medan genomsnittstiden för Facebook är 75 minuter om dagen.

En av världen främsta neurobiologer säger att den ständiga uppkopplingen är den största förändringen i människans miljö någonsin. Andra hävdar att dagens 20-åringar tillhör den första generationen i mänsklighetens historia som inte blir intelligentare än sin föregångare. Någonting har definitivt hänt. Och man kan undra vilken effekt det får när man spenderar över en timma och ofta mycket mer än så på sociala medier varje dag, året om. Vi har skapat en samhälls kultur som går ut på att alltid vara uppkopplade och nåbara för omvärlden. Vad denna tillgänglighet innebär för människors känsla av otillräcklighet, och av att inte ha tid över för det man egentligen vill ägna sig åt, går det bara att spekulera i.

Den här boken för ett resonemang kring vad den ständiga uppkopplingen får för konsekvenser i vardagen. Den ger en insyn i hur det påverkar vår kultur, där de flesta verkar lida av tidsbrist. Och den bjuder på en rad intressanta övningar för läsaren. Målet är att inspirera till en och annan nyskapande tanke och förhoppningsvis skapa en medvetenhet om hur man vill leva i den digiloga världen.

Micke Darmell inledde sin karriär som mötesevangelist inom vården i början av 1980-talet. Sedan dess har han lärt en mängd företag och organisationer att skapa effektivare möten genom att frigöra tid och skapa rutiner. Det är ur det arbetet som insikten om hur den ständiga uppkopp lingen påverkar oss har vuxit fram. Idag är Micke Sveriges mest efterfrågade föreläsare om den ständiga uppkopplingen och hans mission är att skapa en medvetenhet kring ämnet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Uppkopplad eller avkopplad : om konsten att verka i en uppkopplad värld
  2. +
  3. Redovisa Rätt 2021

De som köpt den här boken har ofta också köpt Redovisa Rätt 2021 av Eva Törning (häftad).

Köp båda 2 för 734 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Micke Darmell