Songs, sketches & reflections : the english part (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
300
Utgivningsdatum
2014-09-24
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Mårtensson, Benny (form)
Dimensioner
273 x 205 x 35 mm
Vikt
1220 g
SAB
Ijz Gessle, Per
ISBN
9789186691820

Songs, sketches & reflections : the english part

(1 röst)
Inbunden,  Engelska, 2014-09-24

Slutsåld

Per Gessle, en av Sveriges mest framgångsrika artister genom tiderna, berättar här öppenhjärtigt för första gången om sitt låtskrivande. Från den blygsamma debuten i slutet av 1970-talet fram till i dag. Om de fantastiska succéerna med Roxette runt om i världen och om de egna soloprojekten. Läsaren får veta hur många av Pers mest kända sånger på engelska kom till och ta del av hans funderingar kring det hantverk som textförfattandet faktiskt är.

Boken presenterar cirka 200 av Pers engelskspråkiga alster; hand- och maskinskrivna originaltexter med kommentarer och teckningar. Den är dessutom rikt illustrerad med anteckningar och klotter från Pers egna studiodagböcker samt privata fotografier. Den innehåller även ett personligt samtal mellan Per och musikjournalisten Sven Lindström, där Per bland annat avslöjar sina musikaliska förebilder, inspirationskällor och tankar om text och musik.

Per Gessle är en av Sveriges mest kända och framgångsrika artister. Sedan debuten på 70-talet har han skördat stora framgångar på hemmaplan och internationellt och han har förärats en mängd musikpriser, både tillsammans med Gyllene tider, Roxette och som solisartist.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Gessle