Belysningsboken : så ljussätter du inomhus (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
214
Utgivningsdatum
2014-10-15
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Bergqvist, Sara (red.) / Stahre Krupa, Maria (form) / Roziewicz, Szyman (foto)
Illustratör/Fotograf
Elsa Eliasson Hallström
Dimensioner
233 x 260 x 20 mm
Vikt
1046 g
SAB
Pcf
ISBN
9789186691851

Belysningsboken : så ljussätter du inomhus

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2014-10-15

Slutsåld

Ljussättningen av ett rum har stor betydelse för hur vi upplever det. Genom att ljussätta på ett genomtänkt sätt gör vi det trivsamt och välkomnande och får människor att vilja vistas där. En bra inomhusbelysning stimulerar också till olika aktiviteter: läsning, matlagning, läxläsning och umgänge.

I boken presenteras vackra, funktionella och stämningsfulla miljöer från en rad privata hem. Här finns något för alla vare sig man bara har ett litet rum, en lägenhet, ett hus eller en herrgård. Här finns även exempel på hur man kan ljussätta andra hemlika miljöer, som hotellrum eller äldreboende. Och här visas hur Ikea arbetar med ljus som en viktig ingrediens i sina utställningsmiljöer.

Boken innehåller dessutom temakapitel som lyfter enskilda rum och funktioner och som ger prov på hur man kan använda ljusfärger, ljuskällor och armaturer för att skapa olika effekter. Och här finns konkreta exempel på armaturer, ljuskällor och andra detaljer som hjälper till att skapa en vacker och funktionell ljussättning.

Torbjörn Eliasson har mer än 20 års erfarenhet som ljusdesigner på White. Han är flitigt anlitad som föreläsare och kursledare på området och har bland annat undervisat Ikeas inredare runt om i världen i hur man belyser sitt hem. Han har även gjort flera armaturer för Ikea och andra belysningsföretag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »