Historien om Nisse Hellberg & Wilmer X (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
250
Utgivningsdatum
2014-09-24
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Dimensioner
253 x 198 x 30 mm
Vikt
1053 g
SAB
Ijz Hellberg, Nisse,Ijz Wilmer X
ISBN
9789186691899
Historien om Nisse Hellberg & Wilmer X (inbunden)

Historien om Nisse Hellberg & Wilmer X

(8 röster)
Inbunden,  Svenska, 2014-09-24

Slutsåld

Väggarna i pojkrummet var tapetserade med affischer på Marc Bolan, Slade och självklart Rolling Stones Nisse Hellbergs stora idoler. Sommarlovet 1975 plockade Nisse tomater för att få ihop pengar till den första egna förstärkaren. Året därpå städade han på sjukhuset för att kunna köpa sin första Gibsongitarr. Grunden till en unik svensk musikkarriär var lagd.

Den 7 april 1978 spelade Wilmer X för första gången, på Pildammsskolan i Malmö. Nisse hade bildat bandet tillsammans med kompisen Clas Rosenberg och munspelaren, den genom åren ständige parhästen, Jalle Lorensson. Wilmer X blev snabbt ett begrepp bland stans fritidsgårdar. Bandet spelade in sin första platta och musikjournalister över hela landet upptäckte det nya kultbandet, dess medryckande raka rockmusik och Nisses texter.

Nisse Hellberg berättar här levande och ingående sin historia för Micke Sjöberg från pojkrummet i villan i Limhamn, via alla år med Wilmer X, fram till dagens succéfyllda solokarriär och livet som tvåbarnspappa. Vägen har varit lång, händelserik och kantad av konflikter i bandet, intriger och tårar, men främst av en enastående framgång, massor av glädje, mustiga händelser backstage samt en lång rad kritikerrosade låtar, plattor och spelningar.

Nisse Hellberg är kompositör, textförfattare, sångare och frontfigur i Wilmer X ett av Sveriges mest framgångsrika band under de senaste decennierna. Han har vunnit flera grammisar och är högaktuell med ett nytt soloalbum, Vad har han i huvudet?, som kommer i maj

Micke Sjöblom är utbildad journalist, skribent, kommunikatör och författare från Malmö. Han har bland annat arbetat på Expressen och Sydsvenskan samt skrivit och medverkat i ett flertal böcker, antologier och biografier om skilda ämnen och personer. Låten Slå dank från 1980 gjorde honom till en fan av Wilmer X och Nisse Hellberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna