Malmö Live : inblickar och utblickar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2015-05-25
Upplaga
1
Förlag
Roos & Tegner
Medarbetare
Feltd, Erika (red.) / Mårtensson, Benny (form) / Roos, Anders (foto)
Dimensioner
290 x 220 x 15 mm
Vikt
1057 g
SAB
Icdg,Ict
ISBN
9789186691998
Malmö Live : inblickar och utblickar (inbunden)

Malmö Live : inblickar och utblickar

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2015-05-25

Slutsåld

Malmö Live är ett gigantiskt projekt som täcker ett helt kvarter norr om västra hamnkanalen i Malmö. Det innefattar ett konserthus, en kongressanläggning, ett hotell, kontor och lägenheter. Tanken är att skapa en harmoni mellan bostäder, arbetsplatser, kultur och nöjen, och bilda ett härligt kvarter fullt av liv och rörelse.

Boken om Malmö Live behandlar flera aspekter av projektet, med tonvikt på konsertdelen. Syftet är att sätta anläggningen i ett större, internationellt sammanhang, både arkitektoniskt och musikaliskt. Varje kapitel innehåller dels en övergripande bild av ämnet som presenteras, dels en mer fördjupande informationsdel. Boken, som är rikligt illustrerad med fotografier och ritningar, släpps lagom till invigningen i juni 2015.

Lennart Stenkvist har varit konserthuschef i Malmö, Helsingborg och Stockholm och han har en gedigen erfarenhet och stor sakkunskap i ämnet musik. Han ansvarade för programmet som låg till grund för tävlingen om Malmös nya konserthus och är väl insatt i projektet. Tidigare har han bland annat varit redaktör för Sohlmans musiklexikon och han har skrivit en mängd fackartiklar om musik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Malmö Live : inblickar och utblickar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. MALMÖ LIVE
    Folke Malmér, 4 november 2015

    Lennart Stenkvist har på ett utmärkt sätt presenterat det nya konserthuset. Boken innehåller fina bilder och därtill relevant text. Särskilt bra med att presentera huset i sitt sammanhang för Malmö stad samt att göra jämförelser med andra liknande kulturhus i andra städer.

    Folke Malmér

Visa alla 1 recensioner