Björkarna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
81
Utgivningsdatum
2018-09-11
Upplaga
1
Förlag
Heidruns Förlag
Dimensioner
216 x 156 x 10 mm
Vikt
266 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789186699543
Björkarna (inbunden)

Björkarna

Inbunden Svenska, 2018-09-11
139
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Börje Lindström är född 1952 och bosatt i Stockholm. Han har sedan debuten 1975 gett ut tre diktsamlingar, skrivit ett tjugotal pjäser och flera böcker för barn och ungdom. Han var också under flera år redaktör för tidskrifterna Rallarros och Lyrikvännen.

Med Björkarna återvänder Börje Lindström till poesin efter ett uppehåll på 30 år. Den nya diktsamlingen bär en omisskännlig ton av sitt norrländska landskap, i vilket många av dikterna utspelar sig, när de återges i skarpa minnesbilder. Eller porträtt av hembygdens människor, de som en gång fanns där vid den sprakande vedspisen eller i närheten av de råmande fjällkorna. Börje Lindströms miljöer för tankarna till Torgny Lindgrens berättelser och Lindströms dikter är också berättelser.
Och så har vi naturen! Hjortronmyren och höstens vidsträckta himmel. Det kan handla om snödrev i Lappland, eller vårbrytningen när ljuset återvänder. Drömmens bilder spelar också en framträdande roll i denna språkligt så välstämda poesi. En del dikter förmedlar också de magiska stunder när två människor möts och själva livet räcker ut sin hand.

Trots att dikterna är skrivna under en kort, intensiv period rent tidsmässigt förmår de spänna över så många värdefulla områden i tillvaron, och förmår förmedla en intensiv känsla av närvaro här och nu!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Björkarna
 2. +
 3. Redan då var räven jägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Redan då var räven jägare av Herta Müller (pocket).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Börje Lindström

 • Annas dagbok

  Börje Lindström

  När Anna sitter och tittar på den nya dokusåpan "Skeppet" inträffar något mystiskt. I direktsändning faller en av besättningsmännen ihop och rutan blir svart. Dokusåpan, som hela Sverige verkar följa, handlar om ett forskningsfartyg på u...

 • Spielplatz 22

  Michael Druker, Hosee Hussarts, Katja Krohn, Börje Lindström, Jan Sobrie

  Noch mehr als viele Mädchen sind heute Jungen vom Wandel geschlechtlicher Rollenmuster betroffen. Sie sollen einfühlsam sein, aber nicht verweichlicht, sollen flexibel und teamfähig sein, und trotzdem ein 'ganzer Kerl'. Doch an wem ...

Bloggat om Björkarna