Det sista fotografiet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2020-06-03
Förlag
Heidruns Förlag
Översättare
Staffan Söderblom
Originaltitel
Det siste fotografiet
Medarbetare
Berg, Bengt (red.)
Dimensioner
210 x 138 x 14 mm
Vikt
303 g
SAB
Hce
ISBN
9789186699611
Det sista fotografiet (inbunden)

Det sista fotografiet

Inbunden Svenska, 2020-06-03
179
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Norska kritikerröster om Det sista fotografiet

"Det sista fotografiet av Thorvald Steen handlar om lögner och bedrägeri, om kärlek, skam och sorg. Samtidigt konstruerar han en psykologisk thriller som gör att läsaren bara måste hänga med till det sista och avslöjande kapitlet. Det är ett imponerande välkonstruerat stycke litteratur som Steen levererar med denna roman, och kvinnoporträtten intar en särställning.
Turid Larsen i Dagsavisen

"Det är bra gjort att kunna skapa ett så skoningslöst porträtt av modern och samtidigt visa respekt för henne, men den balansgången klarar Thorvald Steen. Han lyckas också skapa ett rörande, och samtidigt osentimentalt, porträtt av huvudpersonens benhårda arbete med sin egen fysik.
Det sista fotografiet är en tunn bok, den är också fattig på yttre handling. Men Herre min skapare så mycket den rymmer.
Ole Jacob Hoel i Adresseavisen

Thorvald Steen har skrivit en stark, själv-biografisk roman om att vara annorlunda, skammen som kan förfölja en familj genom generationer och vad det vill säga att leva med en ärftlig sjukdom. Steen har ett viktigt budskap att komma med: Det är möjligt att komma över skammen över den man är. Och kanske viktigast av allt: Ingen bör sätta sig till doms över vilket liv som är värt att leva. Det sista fotografiet är en pärla.
Gabriel Michael Vosgraff Moro i Verdens gang

Thorvald Steen (f. 1954) debuterade 1983 och har genom ett rikt författarskap skrivit romaner, diktsamlingar, skådespel, noveller, barnböcker och essäer. Genombrottet kom 1992 med diktcykeln Elden, och kort därefter blev han internationellt erkänd för sina nyskapande historiska romaner Don Carlos och Giovanni, som följdes av romanerna Konstantinopel, Den lilla hästen, Kamelskyar, Lejonhjärta och Det osynliga biblioteket. Steen har också fått en stor läsekrets med uppväxtromanen Snökristallers tyngd, följd av Det längsta hoppet och Balans.

Thorvald Steen har mottagit en rad priser och utmärkelser inom- och utomlands. Hans böcker är översatta till 27 språk.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det sista fotografiet
  2. +
  3. Det stumma rummet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det stumma rummet av Herbjørg Wassmo (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thorvald Steen