Som om skogen växte på träd (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
193
Utgivningsdatum
2020-06-30
Upplaga
1
Förlag
Heidruns Förlag
Medarbetare
Westerberg, Maria (form) / Moström, Katrin (form) / Westerberg, Maria (foto) / Aspgren, Per (foto) / Eek, Helge (foto) / Säfve, Viktor (foto) / Bashyrova, Roxana (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 18 mm
Vikt
706 g
ISBN
9789186699628
Som om skogen växte på träd (inbunden)

Som om skogen växte på träd

Inbunden Svenska, 2020-06-30
259
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Maria Westerberg har skördat både skratt- och gråtretande reaktioner för sitt konstnärliga arbete vars energi, innehåll och mening hon alltid har hämtat ur skogen. Och på något sätt önskar hon återbörda detta till skogen. Som ett svar på trädens och det övriga växandets frågor. Eller som en replik till sina meningsmotståndare som i skogen enbart ser tillväxt, eller andra mätbara värden. Med sina utställningar, böcker och i dikter har Vildhjärta tagit ställning för skogens rätt att vara skog. Skogen finns också mellan träden, under dem och ovanför. Skogen finns till och med långt bortom de marker där den har sina rötter, nämligen i oss levande varelser som en känsla, en tillhörighet.

"Skogen strör ut sina pinnar framför mig som vore de ledtrådar till enkelheten. Och jag älgar på och plockar upp dem en och en. Som lockande pusselbitar ligger de, dessa fragment av betydelser bland rotvältor, mossor och gammelgranarna. De vill något med mig. Allt det som jag tappat bort får jag långsamt fatt på igen. Jag når det med handen. Jag samlar mig närmare mig själv där i grönheten. Med krokvuxenheter, ord och ögonblick. Med grå grenar, delar av anständighet, tid och små bitar av något som liknar frihet. Jag väljer skogen och den magiska ömhet som finns i varje pinne. Det är min revolution."
Maria Vildhjärta Westerberg
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Som om skogen växte på träd
 2. +
 3. Hjärtklappning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hjärtklappning av Maria Westerberg (inbunden).

Köp båda 2 för 539 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria Westerberg

 • Vildhjärta : en kär lek mellan människa och skog

  Maria Westerberg

  ÄNTLIGEN NYTRYCK AV DENNA BOK SOM ÄR EN KÄRLEKSFÖRKLARING TILL SKOGEN! En konstbok med skogen som miljö och motiv. Fotografier i fyrfärg av de skulpturer och figurer som vuxit fram i detta möte mellan fantasin och naturen. En bok som inte funnits ...

 • Hjärtklappning

  Maria Westerberg

  2009 kom Maria Westerberg med sin första bok "Vildhjärta en kär lek mellan människa och skog". En bok där Maria samlat sina konstverk och texter och som både alla läsare och recensenter tog till sina hjärtan. Nu kommer Marias andra bok s...

Bloggat om Som om skogen växte på träd