Allt tar vägen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2024-03-07
Upplaga
1
Förlag
Heidruns Förlag
Dimensioner
200 x 120 x 8 mm
Vikt
138 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789186699741

Allt tar vägen

Häftad,  Svenska, 2024-03-07
125
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med den nya boken, Allt tar vägen, och de 25 tidigare diktsamling firar Bengt Berg i år 50-årsjubileum som författare. Han debuterade 1974 med Där drömmen slutar och sedan dess har han förutom poesin publicerat barnböcker, betraktelser, essäer, konstböcker och reseskildringar. Dikterna i en avdelning i den nya boken skulle kunna skulle kunna kallas experiment i enkelhet i sin ordknapphet. Medan andra är mera fritt flödande registreringar av den nordvärmländska miljö som Bengt Berg lever och rör sig i. Vardagliga tankar och känslor blandas tämligen fritt och friskt med mera livsfilosofiska resonemang eller reaktioner på de händelser som äger rum i samhället och runtom i världen. Mot en allvarsmättad fond kan humorns och infallens gnistor avteckna sig. En svit texter bygger på kopplingen till fotografier av både äldre och nyare datum medan en annan avdelning består av dikter som tillägnas andra poeter och författare som genom åren inneburit både djup vänskap och stor energiförmedling.

Allt tar vägen slutar med ett vackert citat av Arundhati Roy, fyra rader som hjälper oss att möta nästa dag också i mörka tider:

Kom ihåg detta: Vi är många och de är få.
De behöver oss mer än vad vi behöver dem.
En annan värld är inte bara möjlig, hon är på väg.
I en stilla dag kan jag höra henne andas.

Om Bengt Berg: Flera böcker är skapade i samarbete med olika konstnärer: Lars Lerin, Karin Broos, Staffan Jofjell, Leif Nelson, Jörgen Zetterquist, Stig Olson, Kerstin Högstrand Nilsson, Horst Tuuloskorpi, Madhu Kaparath, filmaren Anders Berg och på senare år med min mobilkamera.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Allt tar vägen
  2. +
  3. Större trygghet aldrig fanns

De som köpt den här boken har ofta också köpt Större trygghet aldrig fanns av Klas Östergren (häftad).

Köp båda 2 för 354 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bengt Berg