Gift för nybörjare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2012-02-22
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Anna Gunnarsdotter Grönberg
Originaltitel
Eitur fyrir byrjendur
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 140 x 20 mm
Vikt
350 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703097
Gift för nybörjare (inbunden)

Gift för nybörjare

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-02-22
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Gift för nybörjare är ingen stor bok som handlar om viktiga händelser. Det är en charmfylld, flödande och ovanlig roman med fin loserhumor.

Gift för nybörjare handlar om Halldór som är arbetslös och bosatt i Reykjavik. Någonting är fel i hans liv, men han måste lista ut vad. Halldór delar lägenhet med filosofistudenten Dísa som nyligen har förlorat sin dotter i en tragisk bilolycka. Vad som är fel i hennes liv är uppenbart.
Eft er att Dísa dragit hem en synnerligen gi ftig taggbuske till lägenheten, och senare också genusvetenskapsstudenten Högni, blir Halldór plötsligt oförmögen att lämna hemmet och utvecklar ett ohälsosamt intresse för att bruka gi ft.
Vad är det som verkligen förenar Halldór och Dísa? Hur många olika kärlekskombinationer är egentligen möjliga? Varför finns det ingenting så ohyggligt som att vara förälskad? Och: Vad gör egentligen ett osynligt mumintroll när mörkret faller över lördagsnatten?

Med sin välskrivna flödande prosa, blaséartade humor, charm, uppgivenhet och många populärkulturella referenser har Gift för nybörjare blivit en succé i hemlandet Island. En generationsberättelse som nått närmast kultstatus och också översatts till bland annat tyska.

Eiríkur Örn Nordahl har i isländsk TV kallats för en Snorre Sturlasson för det 21:a århundradet. Nordahl är född i nordvästra Island och har gjort sig ett internationellt namn som romanförfattare och poet med vitt beryktade uppläsningar. Han har bland annat vunnit Zebra Festivalens pris i Berlin.
Gift för nybörjare är hans andra roman och han har utöver prosa även utgett ett flertal diktsamlingar och skivor. Nordahl har tidigare översatts till engelska, danska, polska, estniska, slovakiska, slovenska, finska och tyska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gift för nybörjare
 2. +
 3. Oralorium : dikter om samhällsfrågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oralorium : dikter om samhällsfrågor av Eiríkur Örn Norddahl (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gift för nybörjare. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Giftiga relationer
  E:S., 23 december 2012

  Denna bok handlar om en ovanlig relation mellan en man och en kvinna, om dödslängtan, om det maktspel som kan uppstå i en parrelation. Historien i boken är kanske inte den mest övertygande. Men det som fascinerar mest är språket och författarens ironiska syn på relationer. Man dras med historien. Och det är det som är vinsten med boken. När man väl har börjat vill man inte sluta. Sammanlagt måste jag säga att Eiríkur är en ovanlig författare, lika mycket som han är en ovanlig poet. Hans sätt ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eirikur Örn Norddahl

 • Dumhet

  Eirikur Örn Norddahl

  Vad händer om världen vi lever i plötsligt försvinner i ett ögonblick av ouppmärksamhet? Eiríkur Örn Norddahls Dumhet är en roman om framtiden och dystopins banalitet, om att se allt och bli sedd överallt, om behovet att synas och vår okontrollerb...

Bloggat om Gift för nybörjare