Utövat : En kurskorrigering (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
103
Utgivningsdatum
2012-10-23
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Linda Östergaard
Originaltitel
ausgeübt. Eine Kurskorrektur
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
213 x 150 x 12 mm
Vikt
231 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703172
Utövat : En kurskorrigering (häftad)

Utövat : En kurskorrigering

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2012-10-23
201
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det är ofta helt nära världens små, små byggstenar som tyska Anja Utlers lyriska texter tar form. Känsliga ögon, öron och fingrar trevar sig fram över jorden, kropparna och ljuden, och de små partiklarna av språk och stoft börjar röra sig, kan ta sig igenom de av tankens stelhet resta skiljeväggarna mellan strukturerna människa, omvärld och språk. Det enskilda kommer så i beröring med det omfattande.

utövat. En kurskorrigering är poeten Anja Utlers första prosabok. Här möter läsaren en kvinna som i sin förtvivlan över de empatilösa nät vi människor skapat och fastnat i har vänt samhället ryggen och till slut själv tagit till vapen. Hon försöker möta sig själv på vägen fram mot denna radikala handling, i ett slags mosaik av iakttagelser, minnesbilder, rent lyriska inskott och redovisningar. Allt under det att hon ständigt ifrågasätter och korrigerar sig själv.

Anja Utler (f. 1973 i Schwandorf) har tidigare på svenska utkommit med diktsamlingen låga (2008).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utövat : En kurskorrigering
  2. +
  3. Låga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låga av Anja Utler (häftad).

Köp båda 2 för 360 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utövat : En kurskorrigering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. LYSANDE FINA PROSADIKTER
    E:S., 23 december 2012

    I centrum för Utlers text är en kvinna som dragit sig undan världen i en lånad sommarstuga, bedrövad över samtidens kyla. I sin djupa besvikelse tar hon till vapen, möjligen har ett brott begåtts, men det får vi aldrig veta. Utler återger denna berättelse i minnesbilder och stycken, i oavslutade meningar och starkt sammanpressade postulat. Det finns en oavbruten rotation i texten, det rasslar, skuggor störtar, kroppen och den omgivande substansen gör sig ständigt påmind i långa detaljrika bes... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anja Utler