För medborgarnas bästa (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2013-11-15
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Marie Wenger
Originaltitel
Stázci obcansého dobra
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 140 x 20 mm
Vikt
249 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703226
För medborgarnas bästa (inbunden)

För medborgarnas bästa

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2013-11-15
225

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Efter de svenska hyllningarna och framgångarna för romanen Allt detta tillhör mig är Petra Hulova tillbaka med den skärskådande, underhållande, vasst satiriska och gripande romanen För medborgarnas bästa. Nu nagelfar Hulova det egna hemlandets samtidshistoria genom en hämningslös berättelse om två systrar.

Sammetsrevolutionen och 1989 års stora samhälleliga förändringar står för dörren, en demokratisering som inte välkomnas av berättaren i För medborgarnas bästa. För henne är den kommunistiska mönsterstaden Krakov i Tjeckoslovakien kanske inte den bästa av världar, men det är den bästa som finns att tillgå. Den nya tiden erbjuder i hennes blick inte alla ett bättre liv. Samma politruker som tidigare hade höga positioner inom partiet gör ny politisk karriär, de skamlösa roffar åt sig av kapitalismens möjligheter och tidigare fungerande familjer faller isär.

Samtidigt omfamnar hennes syster Milada de nya möjligheterna och de tidigare dissidenterna kan leva ut sina konstnärsdrömmar i övergivna kvarter i det nya landet Tjeckien. Det är enbart vår berättare som förstår hur människorna borde leva. För att göra dem medvetna får hon starta sin egen pionjärrörelse och med våld påtvinga medborgarna deras eget bästa.

Som om Toni Morrison skrivit manus till Goodbye Lenin är För medborgarnas bästa en underhållande, grotesk och mörk roman som målar upp en övertygande bild om omöjligheten för människor att förstå varandra. Ingen kommer undan i denna kontroversiella samhällssatir som också fångar en av den europeiska samtidshistorias mest omvälvande tidpunkter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. För medborgarnas bästa
  2. +
  3. Allt detta tillhör mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt detta tillhör mig av Petra Hulova (pocket).

Köp båda 2 för 304 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Petra Hulova