Jugoslavien, mitt hemland (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2014-10-20
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Sophie Sköld
Originaltitel
Jugoslavija, moja dezela
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 137 x 30 mm
Vikt
447 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703318
Jugoslavien, mitt hemland (inbunden)

Jugoslavien, mitt hemland

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2014-10-20
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Jugoslavien, mitt hemland är slovenske Goran Vojnovics andra roman efter debuten med hyllade Blattejävlar!. Den här gången återvänder Vojnovic till de sår kriget i Jugoslavien lämnat i landet och de familjer som föll offer för det.

Det har gått tjugo år sedan kriget kom till Jugoslavien. Tjugo år sedan Vladan Borojevic för första gången fick höra ordet inkallelseorder och hans idylliska barndom fick ett abrupt slut. Ett krig som Vladan trott krävt hans fars, officer i den jugoslaviska folkarmén, liv.

Nu uppenbarar sig dock att fader är efterlyst av internationell domstolen i Haag för de fruktansvärda krigsbrott han begått. Den smärtsamma upptäckten för Vladan ut på en resa genom det före detta Jugoslavien att söka spåren efter sin förrymda pappa. För att finna svaren på hur och varför hans familj föll isär och varför den värld den en gång levde i också föll samman.

Historien om familjen Borojevic blir berättelsen om ett Balkan då och idag, om det historiska minnet i ett evigt nu, om nedärvt hämndbegär och relationen mellan far och son. Berättelsen om de tragiska öden som drabbade de människor som inte kunde fly undan kriget, trots att de kom bort från dess bomber och beskjutning.

Goran Vojnovic är född 1980 i Ljubljana och är verksam som författare och filmregissör. Hans debut Blattejävlar! är den mest sålda boken i Slovenien någonsin och för Jugoslavien, mitt hemland belönades han med priset för årets bästa bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Jugoslavien, mitt hemland
  2. +
  3. Blattejävlar!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blattejävlar! av Goran Vojnovic (pocket).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Goran Vojnovic