Kvinnan som matade hundarna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
212
Utgivningsdatum
2015-10-28
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Olov Hyllienmark
Originaltitel
De vrouw die de honden te eten gaf
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 135 x 20 mm
Vikt
334 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703486
Kvinnan som matade hundarna (inbunden)

Kvinnan som matade hundarna

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2015-10-28
195
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Odette är belgiens mest hatade kvinna. Som hustru och medbrottsling till pedofilen och mördaren M. tillbringar hon sina dagar i en fängelsecell. Hon försökte aldrig att stoppa honom och gjorde allt som han sa till henne att göra. Vad händer i sinnet, i tankarna hos en kvinna som, allmänt sedd som ondskan själv, utöver alla andra brott låtit två småflickor inlåsta i parets källare svälta ihjäl medan hennes man satt häktad och hon själv matade parets hundar.

I Kvinnan som matade hundarna försöker Kristien Hemmerechts att ge en ny tolkning av händelserna kring Marc Dutroux och hans fru Michelle Martin, Belgiens främsta folkfiender vars brott fortfarande är ett nationellt trauma. Läsaren tvingas dra sina egna slutsatser: sanningen är inte garanterad i Odettes tvetydiga vittnesmål.

Boken är en fiktiv rekonstruktion av en av de grymmaste händelserna i Belgiens moderna historia. Det är inte en biografi över Martin, utan ett fiktivt porträtt av en kvinna med dubbelnatur. Inget sensationsskrivande, inga grymheter, men ett psykologiskt kvinnoporträtt som ställer läsaren inför problematiken hur mycket sympati det går det att hysa för onda människor? Läsaren försätts i den obekväma situationen när förövaren blir ett offer. Det är en stark, vågad och fängslande roman som blir provocerande i sin direkthet.

När Kvinnan som matade hundarna utkom 2014 hyllades den av kritiker i Nederländerna som en av årets bästa böcker medan den fick ett helt annat mottagande i Belgien där vissa boklådor också vägrade sälja den. En indikation på hur Belgien ännu inte hämtat sig från det trauma Dutroux lämnade efter sig för 20 år sedan. Den har efter det också utkommit i engelsk och fransk översättning och hyllats av kritiker i Frankrike och Storbritannien.

Kristien Hemmerechts (f. 1955) är en av Belgiens mest upplyfta författare och känd för sina frispråkiga åsikter om samhällsfrågor där hon inte drar sig undan kontroverser. Hennes produktion omfattar över tjugo romaner, novellsamlingar och självbiografiska essäer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kvinnan som matade hundarna
  2. +
  3. För att du inte ska gå vilse i kvarteret

De som köpt den här boken har ofta också köpt För att du inte ska gå vilse i kvarteret av Patrick Modiano (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristien Hemmerechts