Tram 83 (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2016-03-07
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Elin Svahn
Originaltitel
Tram 83
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
197 x 137 x 22 mm
Vikt
378 g
ISBN
9789186703530
Tram 83 (inbunden)

Tram 83

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2016-03-07
227
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tram 83 är en bergochdalbana till roman av den unge kongolesiske författaren Fiston Mwanza Mujila. Baren Tram 83, i det afrikanska landet Stad- Landet, är en mötesplats för lycksökare, rebeller, alkoholister, gruvarbetare, kolonialister, turister och brottslingar till en ständig bakgrundsmatta av musik. Prostituerade i alla åldrar försöker locka in män på toaletterna eller allra helst på en resa till Europa. Här återses också två gamla vänner, en lovande författare och en hårdhudad utpressare, och en europeisk förläggare däremellan.

Fiston Mwanza Mujila är född 1981 i Kongo och bosatt i Graz. Under flera år har Mujila varit en omtalad dramatiker och poet på den europeiska spoken word-scenen, som i sitt skrivande lyckats förvalta en kongolesisk tradition skriven i en tydlig modern europeisk kontext, med motiv från den politiska turbulens som följde Kongos självständighet. I Tram 83 lyckas han skapa en allegori för en ny globaliserad värld där fördomar och föreställningar möter verkligheten. Världen har blivit en global by där vi alla sammanstrålar och boken skildrar såväl en afrikansk stat som reflekterar över samtiden i Europa och deras gemensamma koloniala historia. En nervös och energisk skildring av ett nyupptäckt land och språk. Det är litterär dynamit skriven med ett febrigt och förförande språk som i det närmaste kan liknas med musikalisk rytm och jazzimprovisationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tram 83
  2. +
  3. Skurkens dans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skurkens dans av Fiston Mwanza Mujila (inbunden).

Köp båda 2 för 490 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tram 83. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. läsmotstånd som är värt att övervinna.
    tomjep, 25 april 2016

    Boken bjuder på läsmotstånd, men också en tydlig skildring av hur en sammanfallande stat, som fortfarande lider av kolonialismens konsekvenser inte fungerar. Det är ett motstånd som är värt att övervinna för läsupplevelsen och förståelsens skull. Det är en bok som gör världen begripligare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fiston Mwanza Mujila