Under fikonträdet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
417
Utgivningsdatum
2019-10-24
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Christine Bredenkamp
Originaltitel
Figa
Medarbetare
Alm, Thomas (form)
SAB
Hce
ISBN
9789186703646
Under fikonträdet (inbunden)

Under fikonträdet

Inbunden Svenska, 2019-10-24
229
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast imorgon 16 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Slovenske Goran Vojnovic är tillbaka med sin tredje roman Under fikonträdet. I denna storslagna berättelse vävs de drabbande berättelserna från tre olika generationer och skeenden i den jugoslaviska historien samman för att tillsammans kunna förklara var och en av dem.
När Jadrans morfar Aleksander dör i den lilla kroatiska byn Monjan på gränsen till Slovenien uppenbarar sig ena historia av familjehemligheter för Jadran. När han börjar söka efter sin egen identitet, orsaken till pappas försvinnande under kriget och mamman oförklarliga aversion till Aleksander, leder det honom oundvikligen in i Jugoslaviens uppgång och sönderfall med folkförflyttningar och gränsdragningar där det inte längre finns plats på den ena sidan för de som fötts på den andra.

I det som en gång var ett land var de också en familj. Nu verkar fikonträdet i morfars trädgård vara det enda som stått emot alla stormar.

Under fikonträdet är en berättelse om tid, kärlek och frihet, som väver samman historiens och familjens trauman. Minnena från det förflutna kan bidra till att förstå samtiden, men befriar inte från ansvar för framtiden.

Goran Vojnovic är född 1980 i Ljubljana och är verksam som författare och filmregissör. Hans debut Blattejävlar! är den mest sålda boken i Slovenien någonsin och har satts upp som teater, filmatiserats och översatts till ett dussintal språk. Hans andra roman Jugoslavien, mitt hemland belönades med priset för årets bästa bok och har också den översatts ett tiotal språk. Under fikonträdet har av kritiker prisats som hans främsta och mest storslagna berättelse hittills.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Under fikonträdet
  2. +
  3. Blattejävlar!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blattejävlar! av Goran Vojnovic (pocket).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Goran Vojnovic

Bloggat om Under fikonträdet