Look (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2017-06-14
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Ida Börjel, Jennifer Hayashida
Originaltitel
Look
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
205 x 145 x 11 mm
Vikt
230 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789186703684
Look (häftad)

Look

Häftad Svenska, 2017-06-14
184
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Look genomströmmas av krigets ständigt pågående konsekvenser, förlusten av människoliv samt övergreppen som förändrar vårt vardagliga sätt att uttrycka oss.

Solmaz Sharif tecknar fragmenterade berättelser i krigets eftermäle där sorgen idag ekar av de som dödades då, de som dödas i dagens efterföljande krig och ett samhälle som genomströmmas av rasism, diskriminering och misstänkliggörande.
Genom att utgå från uttryck i försvarsdepartementets militära ordbok ger Sharif prov på det våld som utförs mot språket, hur eufemismer används för att sterilisera det, kontrollera dess påverkan och underminera vår gemensamma beslutsamhet. Med lyrisk precision använder hon sig av listor, protokoll, brottstycken, brev för att vända terminologin och därmed blottlägga språkets och krigets förövare.

Solmaz Sharif är född 1986 i Istanbul av iranska föräldrar och uppväxt i Texas, Alabama och Kalifornien. 2016 debuterade hon med diktsamlingen Look för vilken hon nominerades till såväl National Book Award som PEN Open Book Award och boken utsågs av Washington Post till årets bästa diktsamling. Sharif undervisar på Stanford University och med Ida Börjel och Jennifer Hayashidas översättning av Look introduceras hon på svenska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Look
  2. +
  3. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru (inbunden).

Köp båda 2 för 393 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Look