Monstret (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
574
Utgivningsdatum
2017-09-06
Upplaga
1
Förlag
Rámus Förlag
Översättare
Linda Östergaard
Originaltitel
Das Ungeheuer
Medarbetare
Andersson, Thomas (form)
Dimensioner
200 x 140 x 45 mm
Vikt
545 g
SAB
Hce
ISBN
9789186703745

Monstret

Inbunden,  Svenska, 2017-09-06
279
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vi har alla hört historien förut, det händer hela tiden: framgångsrik person förlorar jobbet, partner, hemmet ... Inget särskilt med det, till den dag det handlar om dig själv. Terézia Moras berättelse om Darius Kopp ändrar spelreglerna, hans fru och livs kärlek Flora har tagit livet av sig och sedan dess vet inte Darius hur han ska kunna fortsätta. Men så packar han ned urnan, sätter sig i bilen, kör till Ungern där hans fru växte upp, och fortsätter köra. På resan läser han hennes dagbok - som han hittat efter hennes död - och lär känna en mycket skör och utsatt människa, en person han inte vetat någonting om, och som inte någonstans nämner honom. Resan sträcker sig längre och längre genom Europa på jakt efter sanningen om hans hustru, om sig själv och om vår mörka och monstruösa värld.

Monstret är en berättelse om förhållanden, hur mycket vi egentligen känner till om de vi älskar och om sjukdomens förändring. Terézia Mora väver ihop två texter om två personer som har svikit varandra till en berättelse om ett sönderfall som samtidigt ställer sin egen diagnos på vår samtid.

Terézia Mora föddes 1971 i Sopron, Ungern, och bor sedan 1990 i Berlin. Hon är idag en av de viktigaste och mest intressanta tyskspråkiga författarna och har sedan debuten 1999 utkommit med fem romaner och introducerades på svenska 2011 med den hyllade Alla dagar. För Monstret belönades hon med Deutsche Buchpreis.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Monstret
  2. +
  3. Styr din plog över de dödas ben

De som köpt den här boken har ofta också köpt Styr din plog över de dödas ben av Olga Tokarczuk (pocket).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Terézia Mora