Sorgeliga saker hände : Elvira Madigan, Sixten och mig (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2014-04-16
Förlag
Utblick Media
Originaltitel
Sorgeliga saker hände - Elvira Madigan, Sixten och mig
Medarbetare
Gustafsson, Stefan (form)
Dimensioner
205 x 175 x 19 mm
Vikt
690 g
SAB
Ldz
ISBN
9789186709310
Sorgeliga saker hände : Elvira Madigan, Sixten och mig (inbunden)

Sorgeliga saker hände : Elvira Madigan, Sixten och mig

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-04-16
279
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sorgeliga saker hände den svala och gråa sommaren 1889, då löjtnanten vid de skånska dragonerna Sixten Sparre och den firade cirkusprinsessan Elvira Madigan rymde från Sverige till den lilla ön Taasinge söder om Fyn i Danmark. Två skott föll, och dramat har återberättats gång på gång: i skillingtryck, böcker, filmer, operetter och tidningsartiklar. Alltid med romantiska förtecken. Den ultimata kärlekssagan?

Sixten Sparres hustru hette Luitgard men kallades Lycka. I hennes version blir det sagan om en make och far som lever skyhögt över familjens tillgångar, en amatörpoet som tror sig vara jämlik med tidens mest hyllade skald, en ynkling som lurar en cirkusprinsessa och sviker dem som står honom närmast. I 125 år levde myten om den vidunderliga kärlekssagan. Här avslöjas Sixten - av sitt eget barnbarnsbarn.

Kathinka Lindhe, radiojournalist och bibliotekarie i Halmstad, berättar vad som kommer fram när man släktforskar, letar i arkiv och analyserar Sixtens dikter - en inte smickrande bild av hennes gammelmorfar! Historien om Lycka är ett stycke kvinnohistoria, och en beskrivning av vardag, mode och heminredning i de högre skikten i Sverige i det sena 1800-talet. En fängslande skildring av ett kvinnoöde i 1880-talets Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sorgeliga saker hände : Elvira Madigan, Sixten och mig
 2. +
 3. Det hände mycket i Göteborg på sjuttiotalet : en kronologisk krönika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det hände mycket i Göteborg på sjuttiotalet : e... av Bengt Ason Holm (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sorgeliga saker hände : Elvira Madigan, Sixten och mig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bottennapp
  Ulla, 17 maj 2015

  Jag har sällan läst en så meningslös bok. Boken är ofta skriven som en genuin dagbok och bara i slutet avslöjas att allt är påhittat. Boken är full av personangrepp och vilda spekulationer. Den kan jag klara mej utan.

 2. Besviken
  Berit Larsson, 29 april 2015

  Full av fria fantasier och påhitt. Mycket lite fakta. Författaren tycks förväxla Sparre med sin man som hon är bitter på. Inte värd pengarna.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Sorgeliga saker hände : Elvira Madigan, S...