Änglarnas svar (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (120.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2011-09-07
Förlag
A Nice Noise
ISBN
9789186719210
Änglarnas svar (ljudbok)

Änglarnas svar (ljudbok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2011-09-07
169
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En stark roman av författaren till Konsten att vara snäll

Vid andra världskrigets slut kommer den unga kvinnan Hanna till Sverige med de vita bussarna. Hon har överlevt koncentrationslägrets fasor men förlorat allt. I Stockholm får hon anställning som barnflicka hos en familj med en liten son. Det hon har varit med om bevarar hon inom sig, men efterhand avslöjas hennes hemligheter och livet tar en oväntad vänding för alla inblandade.

Stefan Einhorn har vunnit en stor och hängiven läsekrets med bland annat Konsten att vara snäll och Den sjunde dagen. Nu kommer Änglarnas svar, en sinnrikt konstruerad roman som rör sig mellan det ockuperade Polen, Israel och Sverige. I varsin monolog berättar romanens sju personer sin del av historien, och inte förrän den sista pusselbiten är lagd framträder hela bilden av det ofattbara som skedde i det judiska gettot och vilka följder det fått för en svensk familj. En stark skildring av människans förmåga att göra såväl gott som ont och av hennes längtan efter försoning mitt i det allra mörkaste.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Änglarnas svar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ur många vinklar...
    Diana, 3 juli 2015

    ...skildrar Stefan Einhorn berättelsen om Hanna, eller Hannele som hon egentligen hette. Kvinnan som klarade sig ur det fasansfulla kriget. Även om man då och då förstår vad som komma skall är det så fint skildrat och så bra vinklat att man måste lyssna vidare. Sträck"läste" denna ljudbok och finner mig fortfarande omsluten av den. Stefan Einhorn har verkligen lyckats med konststycket att flytta fokus mellan olika personers upplevelser av olika händelseförlopp så att man kan se det mänskliga ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Änglarnas svar