Bry dig! (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-04-30
Upplaga
1
Förlag
Vocatus
Dimensioner
210 x 150 x 9 mm
Vikt
270 g
SAB
Hc
ISBN
9789186728175
Bry dig! (häftad)

Bry dig!

Häftad,  Svenska, 2021-04-30
105
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Huvudpersonen i romanen är Tore Bengtsson, vd för en byggnadsfirma i Östersund. När han sitter på pass vid en älgjakt tillsammans med en jaktkamrat händer något. Kamraten säger att han räknar med Gud. Det kallar Tore vidskeplighet. Själv styrs han av rationellt tänkande, förklarar han.
Men jaktkamratens ord lämnar inte Tore i fred. Han tar sig för att grundligt - och rationellt - tänka igenom livet, dess källa, mening, mål, möjligheter och ansvar. Han mer anar än inser att verkligheten är något mer än Tore Bengtssons värld, mer än vad som ryms i tid och rum, mer än det som låter sig mätas i penningvärde, i nytta och framgång, mer än lycka - vad nu det kan vara. Tore börjar räkna med Gud.
Hur bär han sig åt? Hur resonerar han? Vad gör han? Hur utvecklar sig hans liv? Det är var boken handlar om.
Tores väg karakteriseras inte av stora andliga upplevelser, snarare av eftersinnande, rationellt tänkande, till stor del inom ramen för samtal i olika grupperingar. Han är frågvis - och lyssnande. Från att i början varit skeptikern som provocerat sina samtalspartner att redovisa en apologi (försvar) för sin tro, lyckas han senare formulera sin egen apologi, visserligen ödmjuk och respektfull men samtidigt skarp i sin form och tydlig vad beträffar sitt innehåll.
Men Tores tro finner inte uttryck bara, eller främst, i klara tankar. Den är en levande relation till Gud och till människorna han möter. Och den sätter sin prägel på hans liv - och på andras - i vänumgänget och på arbetsplatsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bry dig!
  2. +
  3. Världen är full av inbillade sanningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Världen är full av inbillade sanningar av Benny Nilsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Carl-Axel Axelsson