Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2012-02-16
Förlag
2244
Översättare
Lars-Inge Nilsson, Dan Shafran
Originaltitel
Intoarcerea huliganului
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
218 x 140 x 28 mm
Vikt
540 g
ISBN
9789186729011
Huliganens återkomst (häftad)

Huliganens återkomst

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-02-16

Slutsåld

Huliganens återkomst är Norman Maneas kritikerrosade memoarer som vandrar fritt mellan barndomen i ett koncentrationsläger, vuxenlivet i det kommunistiska Rumänien och den sena flykten till löftenas land, USA.

Ett livsöde som börjar med en utrotning - deportationen vid blott fem års ålder. Befrielsen några år senare blir ingen återkomst till ett normalt liv, utan till en annan diktatur och en annan långsam död. Det tar författaren fyra årtionden att bestämma sig för att återigen gå i exil, denna gång inte bara från själva landet, utan från det fosterland som utgörs av familjen och språket. Detta gör han till slut, för frihetens skull, men friheten kommer för sent, och ändå för tidigt. Tre år efter att författaren gett sig iväg har Rumänien äntligen gjort upp med kommunismens diktatur. Men då är också han en förändrad människa som inser att det är ännu svårare att återvända hem än det är att gå i exil.

Huliganens återkomst har fått mycket stor uppmärksamhet i USA. Den blev utsedd till bästa utländska bok i Frankrike (2006), Spanien (2005) och Italien (2004) och har även blivit en storsäljare i Tyskland.

Vinnare av Nelly Sachs priset 2011.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Norman Manea