Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
362
Utgivningsdatum
2012-01-19
Förlag
2244
Översättare
Mats Müllern
Originaltitel
Kayip Söz
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
235 x 155 x 27 mm
Vikt
620 g
ISBN
9789186729035
Förlorade ord (kartonnage)

Förlorade ord

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2012-01-19

Slutsåld

Förlorade ord är en berättelse om hur våldet i olika former kommer att påverka och prägla ett antal människors liv.

Den berömde författaren Ömer Eren, som drabbats av förlamande skrivkramp, blir vittne till hur en ung gravid kurdisk kvinna skadas i en skottlossning och förlorar sitt barn. Kvinnan är på flykt undan sin familj av hedersskäl, och hennes man är på flykt undan den väpnade kurdiska organisation han tidigare tillhört. Ömer kan inte släppa tanken på de bägge ungdomarna och deras öde.

Elif, Ömers fru, är en framgångsrik professor i genetik och har fjärmat sig alltmer från både sin make och deras son Deniz, som dragit sig tillbaka till en enslig ö utanför Norges kust efter att hans fru Ulla omkommit i ett självmordsdåd under ett besök i Turkiet. I samband med en konferens i Köpenhamn söker Elif upp Deniz, som på sin tillflyktsort än en gång drabbas av våldet...När Ömer följer sina kurdiska vänner till östra Turkiets bergstrakter konfronteras han med ett Turkiet som är honom delvis främmande, men i mötet med den märkliga kvinnan Jiyan blir han slutligen förlöst och hittar tillbaka till sitt förlorade språk.

Som en bred, berättande flod väller den fram, denna skildring av två familjer, den ena turkisk, den andra kurdisk, och hur deras olika livsvägar formas av gerillakrigets, terrorismens och hedersvåldets erfarenheter.

Förlorade ord är en omtumlande roman som med episk kraft och moralisk skärpa ställer frågor om våldets natur och dess verkan på människor, allt tecknat mot en fond av turkisk och europeisk nutidshistoria.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Oya Baydar

  • Lost Word

    Oya Baydar

    Acclaimed author Omer Eren has writer's block - he has lost his 'word'. After meeting a distressed young Kurdish couple on the run from the Turkish authorities, Kurdish resistance-movement guerrillas and the woman's own family, things begin to cha...