Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Hop-Ciki-Yaya-Deckare (del 1)
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2012-05-10
Förlag
2244
Översättare
Martin Palm
Originaltitel
Peygamber Cinayetleri
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
218 x 140 x 12 mm
Vikt
330 g
SAB
Hce
ISBN
9789186729103
Profetmorden (inbunden)

Profetmorden

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-05-10

Slutsåld

Någonting har gått riktigt snett i Istanbul - transvestiter blir mördade av en galen person som polisen inte lyckas få fast, omständigheterna blir mer bisarra vid varje mord. Vår huvudperson, datakonsult på dagarna, känd transvestit, nattklubbsägare och en glamourdrottning på nätterna, bättrar på sitt läppstift och höjer instatsen i sin jakt på den religösa galningen. Inte en lätt uppgift att försöka klämma in en mordutredning mellan ben- och bröstvaxningar samt alla älskare.

Som tur är hon den perfekta detektiven, hon känner alla i Istanbuls undre värld, hennes maitre d' är det störst skvallret i stan och hon är mycket, mycket hängiven.

När morden tilltar, kämpar vår hjältinna i sin jakt efter mördaren mot nästan omöjliga odds, det är ett helvete att jaga en mördare i högklackat och en svart kattläderkostym. Kan hon stoppa slakten utan att bryta en nagel?

Profetmorden är den första delen i en kriminalserie (Hop-Ciki-Yaya-Deckare) om sex böcker som utspelar sig i Istanbuls undre värld. Somers hjälte är inte en polis utan en transvestit som kan liknas vid Istanbuls Miss Marple, dock föredrar denna detektiv champagne, glamour och thaiboxning framför te och scones. I sin jakt på mördaren får man också som läsare en tankeväckande bild av Turkiet och dess sociala skillnader och umgängesformer, ackompanjerat av Gloria Gaynor och Grace Jones.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Profetmorden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ala Miss Marple
    Hobbybibliotekarien, 30 november 2012

    En Hop-Ciki-YaYa deckare står det på framsidan men vad det exakt betyder vet jag inte. Huvudpersonen jobbar som datakonsult på dagarna och driver nattklubb där han också är transvestit. En morgon läser han att en av flickorna har hittats död och inom en kort tid uppdagas att några flickor till råkat ut för olyckor och dött.

    Faktiskt skulle denna bok kunna vara skriven av Agatha Christie. Morden är otäcka och pusslandet är huvudsaken. Att omgivningarna vår deckare rör sig inom är okä... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mehmet Murat Somer