Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
301
Utgivningsdatum
2012-11-08
Förlag
2244
Översättare
Ylva Mörk
Originaltitel
Train to Trieste
Medarbetare
Carrow, Jennifer (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
450 g
SAB
Hce
ISBN
9789186729189
Tåg till Trieste (inbunden)

Tåg till Trieste

(4 röster)
Inbunden, Svenska, 2012-11-08

Slutsåld

Mona Manoliu, hjältinnan och berättarrösten i Domnica Radulescus suggestiva och passionerade debutroman Tåg till Trieste, är sjutton år när hon blir kär för första gången. Hon faller för den grönögde pojken Mihai från Brasov i Karpaterna där Monas familj varje sommar tillbringar sin semester, långt bort från Bukarests smuts och stress.

Det unga parets kärleksförhållande påverkas av Nicolae Ceausecus brutala diktatur, och den hemliga polisen, Securitate, som finns överallt. Alla misstänker alla. Mona känner att det är något som inte stämmer med Mihai, men innan hon hinner konfrontera honom smugglas hon ut av sina föräldrar från Rumänien till USA.

Under de kommande tjugo åren försöker Mona glömma sitt förflutna men hon inser till sist att hon måste återvända till Rumänien för att utröna vem Mihai, hennes första och största kärlek, verkligen var.

Domnica Radulescu, som själv flydde från Rumänien, lyckas fånga rädslan, utanförskapet och längtan till sitt forna hemland. Men det är hennes sätt att skriva om Rumänien, dess skönhet i kontrast till dess politiska mardröm, som stannar kvar, långt efter att sista sidan är läst.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Domnica Radulescu