Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2012-10-25
Förlag
2244
Översättare
Peter Samuelsson
Originaltitel
Honour
Medarbetare
Gemzell, Jenny (form)
Dimensioner
260 x 162 x 28 mm
Vikt
647 g
SAB
Hce
ISBN
9789186729219
Heder (inbunden)

Heder

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2012-10-25

Slutsåld

?Hon saktade in och stirrade på gatumusikern med ryggen mot mig. Jag iakttog henne från sidan. Hon log. Förbittringen steg upp som en våg inom mig. Hade jag inte sagt att hon inte fick gå ut, att hon inte fick ha klänning och visa benen? Och nu var hon ändå här och struntade i mina regler och gjorde mig till åtlöje.
Jag följde efter. Hon tittade i ett skyltfönster och hade tydligen inte bråttom hem. Jag tänkte att hon kanske väntade på sin älskare men inget sådant hände. När vi närmade oss vår gata snubblade hon till och tappade sin portmonnä. En gammal kakifärgad som jag aldrig sett förut. När hon plockade upp den såg hon mig bakom sig.
?Iskender??, viskade hon, som om mitt namn var en hemlighet."
Av författaren till Bastarden från Istanbul: en ny roman om en av vår tids mest brännande frågor - hedersvåldet. En berättelse om en turkisk-kurdisk invandrarfamilj i London. En berättelse där vi färdas från en avlägsen kurdisk by till Istanbul och vidare till England och Abu Dhabi. En berättelse om den fjortonåriga Esma - och hennes bror Iskender, som mördade deras mamma för att upprätthålla familjens heder. En berättelse om lojalitet, våld och försoning. En berättelse med den psykologiska skarpblick och djupa humanism som kännetecknar Elif Shafaks författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Heder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Duktig författare
    anonym, 24 december 2015

    Det är en intressant bok som skickligt skildrar nuet med det förflutna och handlar om ett, tyvärr, aktuellt ämne. Läsvärd!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Heder